Μας ξεφωνίζει κι η Εspresso τώρα για την ζητιανιά στον Ρίμπο;

Ριμπο 2

Ένα τουλάχιστον “περίεργο” δημοσίευμα της Espresso, που αναδημοσιεύτηκε σήμερα απ΄το e-nikos blog του (κ. Χατζηνικολάου) ήρθε να μας θυμίσει την θλιβερή ζητιανιά-ικεσία  θεσμικών του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας προς τον μεγιστάνα του Σκορπιού Ριμπολόβλεφ, προκειμένου η αυτού εξοχότητα να ενισχύσει το αναξιοπαθόν Νοσοκομείο Λευκάδας, ώστε αυτό να προσελκύσει (και να πληρώσει) κάποιους πρόσθετους γιατρούς πέρσι το καλοκαίρι.

Ο χαρακτηρισμός “περίεργο” αναφέρεται στο ποσό της δωρεάς του Ρώσου ολιγάρχη, το οποίο από 20 χιλιάδες ευρώ που ξέραμε πως έδωσε τότε, στο εν λόγω δημοσίευμα …δεκαπλασιάστηκε και πέταξε στις διακόσιες χιλιάδες!! Τι συμβαίνει αλήθεια; Και μήπως όλος αυτός ο θόρυβος έχει σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις, (για την κλήση σε απολογία του Λιμενάρχη σχετικά με το ποιος έδωσε την περασμένη χρονιά την διαταγή να  παραχωρηθεί κι η θάλασσα γύρω απ΄τον Σκορπιό στον μεγιστάνα), με ορατό τον κίνδυνο να μην ανανεωθεί αυτή φέτος, τώρα που αρχίζει η νέα καλοκαιρινή περίοδος; Γιατί άλλη βαρύτητα έχει μια προσφορά 2ο χιλιάδων κι εντελώς διαφορετική μια των 200 χιλιάδων…

Όμως ας δούμε το σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται στην θλιβερή και υποτιμητική για τη Λευκάδα (αλλά και τη χώρα μας) αυτή ιστορία, αφού παραπέμψουμε όποιον ενδιαφέρεται να δει τι ακριβώς συνέβη τον περασμένο Ιούνιο στο σχετικό άρθρο μας της 18/06/2015 με τίτλο “Απίστευτο: Διακονιάρηδες στον Ριμπολόβλεφ οι θεσμικοί της Λευκάδας”, δείτε στο (www.fortsalefkada.gr/epikairotita/17520/).

Τίτλος του σημερινού δημοσιεύματος Espresso/e-nikos: Η Ελληνίδα γιατρός του Ριμπολόβλεφ

(ακολουθεί η φωτογραφία πάνω -που κατά πάσα πιθανότητα είναι μοντάζ- και το παρακάτω κείμενο):

Μια όμορφη Θεσσαλονικιά γιατρός, η 27χρονη Αμαλία Σωτηριάδου, εργάζεται τους τελευταίους μήνες ως επιστημονική συνεργάτις στο νοσοκομείο Λευκάδας, ουσιαστικά χάρη στο κονδύλι ύψους 200.000 ευρώ που είχε διαθέσει τον Ιούνιο στο τοπικό Ιατρικό Σύλλογο ο Ρώσος “Mr Σκορπιός” για να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Η Αμαλία Σωτηριάδου αποφοίτησε τον Ιούλιο από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε αιτήσεις για το αγροτικό που είναι υποχρεωμένη να κάνει για ένα χρόνο, για να πάρει ειδικότητα (η ίδια θέλει αναισθησιολογία).

Η καλύτερη φίλη της της είπε για την προσφορά του κροίσου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, προκειμένου να ενισχυθεί με προσωπικό το νοσοκομείο, και εκείνη έσπευσε να το εκμεταλλευτεί.

“Η φίλη μου είχε πάει κάποιους μήνες νωρίτερα στο νησί με τον ίδιο τρόπο, όμως την κάλεσαν για να κάνει το αγροτικό της στη Μυτιλήνη και τελικά έφυγε” είπε η γιατρός στην “Espresso” και πρόσθεσε: “Από τον Ιούλιο με είχε ενημερώσει για τη συγκεκριμένη θέση, όμως οικογενειακοί λόγοι δεν μου επέτρεψαν να πάω τότε στην Λευκάδα. Τελικά πήγα το φθινόπωρο και αρχικά έκανα σύμβαση για δύο μήνες (Νοέμβριος και Δεκέμβριος) , γιατί πίστευα ότι θα πάρω κάποια θέση αγροτικού. Δεν τα κατάφερα, οπότε το παρέτεινα για άλλο ένα τρίμηνο και τώρα περιμένω τα αποτελέσματα της προκήρυξης”. 

Η 27χρονη πληρώνεται κάθε μήνα από τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας χάρη στο κονδύλι του μεγιστάνα Ρώσου. 

Πηγή: Espresso/ e-nikos

Υ.Γ. Σύνταξης: Αλήθεια βρέθηκε νόμιμος τρόπος ώστε να πληρώνονται οι πρόσθετοι γιατροί απ΄αυτό το κονδύλι ή γίνεται κι αυτό αυθαίρετα; Ρωτάμε γιατί εξ όσων γνωρίζουμε, πέρσι το καλοκαίρι το πράγμα είχε μπλοκάρει…

Και προς ενημέρωση του Ι.Σ: Το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ έχει βιβλία. Συνεπώς μπορείτε να του στέλνετε ενημέρωση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *