Βουλευτής: 50.000 Ευρώ για ηλεκτροφωτισμό της Κόκκινης Εκκλησιάς

Βουλευτής: 50.000 Ευρώ για ηλεκτροφωτισμό της Κόκκινης Εκκλησιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 25 Απριλίου 2024

 

Θανάσης Καββαδάς: «Εγκρίθηκαν 50.000 ευρώ για την ηλεκτροδότηση της Κόκκινης Εκκλησιάς» – Συνάντηση με τον

Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο

 

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 50.000 ευρώ για την ηλεκτροδότηση του ιστορικού μοναστηρίου της Κόκκινης Εκκλησιάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, από το Υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από συνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.

Το έργο προβλέπει την εκτέλεση έργων επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού (δίκτυο ΦΟΠ) από τη δημοτική οδό Πλατυστόμων – Περιγιαλίου προς την περιοχή Ραυτοπούλα της κοινότητας Πλατυστόμων Δήμου Λευκάδας, θα χρηματοδοτηθεί μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ και έχει προθεσμία υλοποίησης έως 31/12/2025, με δυνατότητα παράτασης.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ.Θεόδωρο Λιβάνιο, για την έγκριση της χρηματοδότησης ενός έργου με μεγάλο συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα για τους Λευκαδίτες.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι λύνεται ένα διαχρονικό πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση της Κόκκινης Εκκλησιάς, ώστε να είναι λειτουργική και να συνεχίσει να υποδέχεται τους χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να βιώσουν από κοντά ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας, της χριστιανοσύνης και του πολιτισμού του νησιού μας».

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *