Η αστυνομική δράση στην ΠΙΝ κατά τον Οκτώβριο του 2014

αστυνομικό σήμα

Η αστυνομική δράση στα Νησιά του Ιονίου κατά τον μήνα Οκτώβριο 2014

Πλούσια η αστυνομική δράση τον Οκτώβριο σε όλα τα Ιόνια νησιά και ειδικότερα στη Λευκάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, οι κατά τόπους υπηρεσίες προχώρησαν σε συνολικά 313 συλλήψεις σε Λευκάδα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, εξιχνιάστηκαν 101 υποθέσεις ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, ενώ δεν έλειψαν και περιστατικά κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Σημαντικότερες από τις περιπτώσεις εξιχνίασης αφορούν τη σύλληψη αλλοδαπού στη Λευκάδα για παιδεραστία, με ευρωπαϊκό, μάλιστα, ένταλμα σύλληψης, 7 υποθέσεις διάρρηξης στην Κέρκυρα, τη σύλληψη 5 ατόμων στη Ζάκυνθο για διακίνηση ηρωίνης και την εξάρθρωση σπείρας διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών, μέσω διαφόρων αεροδρομίων της χώρας.

Οι συλλήψεις και τα αδικήματα
Στη Λευκάδα οι συλλήψεις έφτασαν τις 44, ενώ στην Κέρκυρα τις 184, στην Κεφαλονιά τις 58 και στη Ζάκυνθο 27. Από τις 313 συλλήψεις στην Περιφέρειά μας οι 36 αφορούσαν συλλήψεις διαρρηκτών και 48 επιπλέον για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον συνελήφθησαν 106 μη νόμιμοι μετανάστες και 4 λαθροδιακινητές. Ακόμη εξιχνιάστηκαν 2 υποθέσεις ληστείας, 38 υποθέσεις ναρκωτικών και 61 ακόμη υποθέσεις που αφορούσαν παράνομη οπλοκατοχή, κλοπές, διακίνηση λαθρομεταναστών, χρέη στο δημόσιο και άλλα αδικήματα.

Τα ευρήματα που κατασχέθηκαν
Οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε ολόκληρη την Περιφέρεια είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάσχεση 2.735 γρ. ακατέργαστης κάνναβης, 337 γρ. ηρωίνης, 5 κυνηγετικών όπλων, 85 ειδών παραεμπορίου, 211 ειδών λαθρεμπορίου και χρηματικού ποσού 3.050 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *