Συνεχίζονται οι τσάμπα εκδρομές των ημετέρων στην Π.Ι.Ν.

ΠΙΝ

(Σ.Σ. Για μεγέθυνση και καλύτερη ευκρίνεια κάνετε κλικ πάνω στη φωτογραφία)

Μπορεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να άλλαξε χέρια, όμως η συνήθεια των δωρεάν εκδρομών των ημετέρων συνεχίζεται ίδια κι απαράλλαχτα με πριν. Το ίδιο άλλωστε γίνονταν λίγο παλιότερα με τις Νομαρχίες το ίδιο συμβαίνει σήμερα ακόμη και με τους δήμους: Κάποιοι προνομιούχοι της εκάστοτε εξουσίας, ξαμολιούνται ανά τον κόσμο που γίνονται οι τουριστικές εκθέσεις και πάνε (με όλα τα έξοδα πληρωμένα και μάλιστα σε πεντάστερα ξενοδοχεία) για να μας φέρουν -υποτίθεται- τουρίστες! Συχνότατα δε οι ταξιδιώτες είναι είτε πολιτικά πρόσωπα που στην πλειοψηφία τους είναι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο, είτε επιχειρηματίες του τουρισμού οι ίδιοι οπότε προωθούν την επιχείρησή τους, άντε και λίγο την πόλη ή το χωριό τους…

Βέβαια τα έξοδα δεν περιορίζονται σ΄ αυτά των “απεσταλμένων” μόνο, αλλά ανεβαίνουν ιλιγγιωδώς γιατί συνήθως το ενοίκιο των περιπτέρων είναι πανάκριβο. Και το πληρώνουμε αλμυρά, άσχετα αν αυτό είναι επανδρωμένο ή όχι, σαν καλή ώρα το περίπτερό μας στο Μιλάνο και στην Σόφια πέρισυ, που έψαχνες να βρεις άνθρωπο και δεν υπήρχε ούτε για δείγμα…

Σύμφωνα με το πρόσφατο δελτίο τύπου της περιφέρειας λοιπόν, ο “τυχερός” της περιόδου για το δωρεάν ταξιδάκι στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου ήταν  ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, Κεφαλονίτης βεβαίως-βεβαίως, που σύμφωνα με (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες μου είναι πρώτος ξάδερφος του περιφερειάρχη! Μιλάμε για εντελώς νέο ύφος και ήθος της (νέας) εξουσίας δηλαδή…

Θα είχε βέβαια εξαιρετικό ενδιαφέρον να μας έλεγαν αν οι υπόλοιποι που αναφέρονται στο δελτίο τύπου (και κάποιοι φωτογραφίστηκαν με τον κ. αντιπεριφερειάρχη) πήγαν κι αυτοί τσάμπα ή αν πλήρωσαν τα έξοδά τους.

Για λόγους τάξεως παραθέτουμε εδώ και το σχετικό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ι. Ν., όχι πως θα μας διαφωτίσει περισσότερο δηλαδή, αφού είναι πανομοιότυπο με τα δελτία που έβγαζαν κατά το παρελθόν όλοι οι ταξιδιάρηδες του είδους. Και παρά τον υπότιτλο της ανακοίνωσης για αυξημένες …προκρατήσεις, φαντάζομαι πως ίδια θα είναι κι η επιτυχία… Για το μάταιο της προσπάθειας  άλλωστε μίλησε ευθαρσώς ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην συμπατριώτισσά του…

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                 Κέρκυρα, 7 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ

Τηλ.: 26610-39606

Email:grafeio_typou@pin.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΙ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΗ WORLD TRAVEL MARKET

Αύξηση πάνω από 6% στις προκρατήσεις

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market, η οποία πραγματοποιήθηκε από 3-6 Νοέμβρη στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL στο Λονδίνο.

Το περίπτερο της ΠΙΝ επισκέφθηκαν Tour Operators της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και η Περιφέρεια πραγματοποίησε συναντήσεις με πλήθος δημοσιογράφων  του τουριστικού ρεπορτάζ καθώς και με διεθνείς παράγοντες του τουρισμού (Εxpedia, Tripadvisor κλπ) καθώς και με διοργανωτές εκθέσεων.

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού- Τουριστικής Προβολής  κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος παραχώρησε  συνεντεύξεις σε διάφορα media και έδωσε το στίγμα της Πολιτικής της Περιφέρειας για τον Τουρισμό, η οποία βασίζεται σε νέες στρατηγικές, με στόχο την αναβάθμιση, τον εμπλουτισμό και την ανανέωση του τουριστικού μας προϊόντος, την άμβλυνση της εποχικότητας (στην κορυφή της οποίας βρίσκεται η ΠΙΝ σε σχέση με τις υπόλοιπες), τη  βελτίωση της τουριστικής  εισροής, ώστε οι επιχειρήσεις να γίνουν βιωσιμότερες και να αυξηθεί  το οικονομικό και κοινωνικό ώφελος.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού και τουριστικής προβολής Σπ. Γαλιατσάτο « τα στοιχεία που συλλέξαμε μας δείχνουν ότι οι προκρατήσεις από τη Βρετανική αγορά για το 2015 παρουσιάζουν αύξηση κατά 6-7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο».

Στην έκθεση συμμετείχε πλήθος επιχειρηματιών από όλα τα νησιά της Περιφέρειας (ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ.) ενώ την  προετοιμασία και επιμέλεια και υποστήριξη του περιπτέρου είχε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της ΠΕ Κέρκυρας  Γιώργος Παπαβλασόπουλος.

Φωτο: Δεξιά του κου Γαλιατσάτου, ο τουριστικός επιχειρηματίας κος Γ. Γεροντάκης κι αριστερά ο ξενοδόχος κος Π. Ψαλίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *