Εκδήλωση για την εθνική γιορτή των “Φίλων Ι. Μονής Φανερωμένης”, με συμμετοχή της Νέας Χορωδίας

Μια όμορφη γιορτή στο πνεύμα της Εθνικής Επετείου οργάνωσε το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων των 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου στα Βαρδάνια Λευκάδας το “Σωματείο Φίλων Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδας” με την συμμετοχή της Νέας Χορωδίας Λευκάδας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, η εκδήλωση ξεκίνησε με το “Τη Υπερμάχω Στρατηγώ…” και συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του Σωματείου κ. Γεράσιμου Φωκά. Στην συνέχεια η κα Μελπωμένη Παπουτσή εκφώνησε την ομιλία της ημέρας με θέμα: “Προσεγγίσεις και μηνύματα της Επανάστασης του 1821“.

Ακολούθησε η απαγγελία του ποιήματος του Βαλαωρίτη “Ο Σαμουήλ” από την κα Αγγελική Κόγκα και αμέσως μετά το χορευτικό της Νέας Χορωδίας χόρεψε χορούς της Θράκης, υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής από πενταμελή ορχήστρα με γνωστούς ντόπιους μουσικούς.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με νέα απαγγελία, του “Ματρόζου” του Γεωργίου Στρατήγη από την κα Χαρά Τυπάλδου – Αντωνίου. Μετά σειρά πήραν μια ομάδα εθνικών ιστορικών τραγουδιών και ακολούθησαν γνωστοί ηπειρώτικοι χοροί από το χορευτικό, πριν η εκδήλωση ολοκληρωθεί με τον αποχαιρετισμό του προέδρου του Σωματείου.

Το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ήταν εκεί και σας μεταφέρει στο κλίμα της εκδήλωσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *