Μελώματα, κεράσματα και ξεφάντωμα στην γιορτή μελιού στο Δράγανο

1DSC_0016

Ήταν ένα φεστιβάλ μελιού με τα όλα του την Κυριακή το βραδάκι στον σεισμόπληκτο Δράγανο, που έδειξε πως παρά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου και την εγκατάλειψή του απ΄τους επίσημους φορείς, οι Δραγανίτες εκτός από εργατικοί και φιλοπρόοδοι, είναι και ακατάβλητοι. Ανασκουμπώθηκαν λοιπόν και φέτος έκαναν την καλύτερη γιορτή μελιού που θυμάμαι, οπότε δίκαια την ονόμασαν φεστιβάλ!

Ξεπέρασαν ακόμη το γεγονός πως τα ψηλά κλιμάκια της δημοτικής Αρχής για μια ακόμη φορά έλαμψαν δια της απουσίας τους, στέλνοντας να τους εκπροσωπήσει ένας μάλλον περιφερειακής εμβέλειας βαθμοφόρος τους. Βέβαια οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει την απουσία τους κι ίσως να την περίμεναν κιόλας, αφού ο κεντρικός πυρήνας κι ο δήμαρχος προσωπικά συνηθίζει να περνά τράνζιτ και με ταχύτητα, κάθε φορά που το καθήκον τους υποχρεώνει να διέλθουν απ΄τα σεισμόπληκτα αυτά χωριά…

Τέλος πάντων, η απουσία των αρχόντων δεν έκαμψε το φρόνημα των Δραγανιτών, που οργάνωσαν ένα φεστιβάλ που τα είχε όλα: Από Αρτοκλασία και μελοκεράσματα, με μια εντυπωσιακή αγορά μελιού για όσους ενδιαφέρονταν, μέχρι μαθήματα για την παραγωγή του μελιού (και τις ιδιότητές του) και ξέφρενο ξεφάντωμα!

Το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ήταν εκεί και θα προσπαθήσει να σας βάλει στο κλίμα της βραδιάς:

2DSC_0104

Πολύς κόσμος βρέθηκε από νωρίς την Κυριακή στο Δράγανο για την γιορτή του μελιού. Αργότερα βέβαια, προς το ξεφάντωμα, έγιναν πολύ περισσότεροι…

3DSC_0065

Παρών κι ο βουλευτής, κι αν είδα καλά ήταν ο μοναδικός απ΄τους επισήμους “πρώτης γραμμής”!

4DSC_0051

Τρεις πρόεδροι στον ίδιο χώρο (της έκθεσης με εργαλεία και φωτογραφίες σχετικές με την μελισοκομία): Εξ αριστερών προς τα δεξιά ο πρόεδρος του Συλλόγου των Δραγανιτών “Η Υπαπαντή του Κυρίου” κ. Κατωπόδης, ο πρόεδρος των Αγιοπετριτών κ. Αντύπας κι ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Λευκάδας κ. Παπαχρήστος.

5DSC_0169Εδώ έχουμε τους πρώην αλλά και επίδοξους μελλοντικούς:  Ο πρώην δήμαρχος -αλλά και επίδοξος  επόμενος δήμαρχος- κ. Μελάς (ο τρίτος από αριστερά), ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ιωαννίδης (δεύτερος από αριστερά) και ο εκκολαπτόμενος (για πολλούς) υποψήφιος βουλευτής κ. Κατωπόδης (πρώτος από αριστερά).

6DSC_0182

Οι ψήστες ήταν άψογοι, μόλο που τον Ηλία τον πήρε ο ύπνος κι έφθασε με μικρή καθυστέρηση, τρομάζοντας τους διοργανωτές! Τελικά ήταν άψογοι, το σουβλάκι τους άπαιχτο και το κυριότερο, αυτή τη φορά έκαναν μια σχετική οικομία στο αλάτι (και μπράβο τους!)

7DSC_0172

Κι εδώ οι χορηγοί της εκδήλωσης, τους οποίους καλό είναι να τους προβάλλουμε γιατί χωρίς αυτούς…

8DSC_0136

Ο πάτερ εκτός απ΄την Αρτοκλασία, τέλεσε και Αγιασμό, εξ ου και το στιμιότυπο που αγιάζει τους παρευρισκόμενους…

9DSC_0151

Κι εδώ ο βουλευτής με την μεγάλη αδυναμία του: Το μικρόφωνο!

10δραγ8

Ακολούθησε πεντάστερη διασκέδαση…

Και του χρόνου!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *