Η πολιτική εκδήλωση με τον Νίκο Παπανδρέου στη Λευκάδα

Η πολιτική εκδήλωση με τον Νίκο Παπανδρέου στη Λευκάδα

Στην πόλη της Λευκάδας και στο ξενοδοχείο “ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ” βρέθηκε το Σάββατο τ30-3-24 ο βράδυ ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου  και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Σύντομο Βιογραφικό του:

Ο Νίκος Παπανδρέου γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας και είναι γιος του Ανδρέα Παπανδρέου και της Μαργαρίτας Τσαντ-Παπανδρέου. Παππούς του είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου ενώ αδερφός του ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου.

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Γέιλ (1979) και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ (1994), ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση στο Γουντρόου Γουίλσον Σκουλ (Woodrow Wilson School) (1981) και πραγματοποίησε διδακτορικό στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον (Princeton) (1986).

Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει διδάξει οικονομικά και λογοτεχνία, έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της διαχειρίστριας εταιρίας ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ, άμισθος σύμβουλος του υπουργείου εξωτερικών (1999 – 2001), άμισθος οικονομικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας (1987 – 1988), επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Αιγαίου (2001 – 2004), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Omega Bank και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών – Ανδρέας Παπανδρέου.

Το 1995 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Δέκα μύθοι και μια ιστορία», το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα αραβικά. Από τότε έχει συγγράψει άλλα τέσσερα βιβλία. Από το 2000 αρθρογραφεί στο περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση.

Στις ευρωεκλογές του 2019 έθεσε υποψηφιότητα με το Κίνημα Αλλαγής. Στις 3 Μαΐου 2023 ανέλαβε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μετά την παραίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Κατοικεί στην Εκάλη. Είναι νυμφευμένος με την Αλεξία Κληρονόμου (ανιψιά του Κώστα Κληρονόμου) και έχει παιδιά.

Πηγή:Βικιπαίδεια

*****

Η πολιτική εκδήλωση με τον Νίκο Παπανδρέου στη Λευκάδα

Σε ότι αφορά την εκδήλωση τώρα, τον Ερωβουλευτή παρουσίασε στο κοινό το διαχρονικά τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και  εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής του Επιτροπής Βαγγέλης Θεριανός .

Η πολιτική εκδήλωση με τον Νίκο Παπανδρέου στη Λευκάδα

Το όλον ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, όπως άλλωστε έγινε πρόσφατα και με τον Φ. Σαχινίδη…

Η πολιτική εκδήλωση με τον Νίκο Παπανδρέου στη Λευκάδα

Άνετος και πειστικός αποδείχτηκε ο ομιλητής…

Με χαρακτηριστική άνεση λόγου ο Ευρωβουλευτής, ο οποίος άλλωστε είναι και συγγραφέας,  ξεκίνησε με τις αναμνήσεις και τα βιώματα της παιδικής του ηλικίας που είχαν σχέση με τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου και κυρίως σε αυτά που τον διαμόρφωσαν στην πορεία του. Αναφέρθηκε στις πολλές εμπειρίες του,  μίλησε για τα βιβλία που έχει συγγράψει και τελικά κατέληξε στο …Ευρωκοινοβούλιο.  Υποστήριξε πόσο προβληματική είναι η κυριαρχία της δεξιάς παράταξης στην Ευρώπη  για να καταλήξει πως είναι ανάγκη σε τούτες τις εκλογές να πάρει  προβάδισμα η σοσιαλδημοκρατική πτέρυγα.

“Αντιμετωπίζουμε πολλαπλές προκλήσεις, όπως η αλλαγή του κλίματος, η επιβράδυνση της αγροτικής οικονομίας και η εξάρτηση από τις αγορές, είπε μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής. . Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, πρέπει να επενδύσουμε στην καινοτομία και την τεχνολογία, να προωθήσουμε την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση στον αγροτικό τομέα και να στηρίξουμε τους νέους αγρότες και τις μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις”

Η πολιτική εκδήλωση με τον Νίκο Παπανδρέου στη Λευκάδα

Και στο τέλος μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες συνηθίζονται…

Η πολιτική εκδήλωση με τον Νίκο Παπανδρέου στη Λευκάδα

Ιδιαίτερα αν οι συμμετέχοντες είναι παλαιόθεν σύντροφοι!ι

Η πολιτική εκδήλωση με τον Νίκο Παπανδρέου στη Λευκάδα

…και αγαπημένοι γείτονες!

*****

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *