Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ στο συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ στο συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                   Λευκάδα  30 Ιανουαρίου 2024     

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ                                                                                 

Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΑΝΤ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ ΚΑΙ ΥΠ. ΚΑΤΩΠΟΔΗ

ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 

Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Φλεβάρη στις 7μ.μ. στον Άγιο Μηνά ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, πρέπει τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ώστε να μην κατατεθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στηρίζουμε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, του γονεϊκού κινήματος, των συναδέλφων εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Φλεβάρη στις 7μ.μ. στον Άγιο Μηνά. Στεκόμαστε απέναντι στην περεταίρω απαξίωση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και απαιτούμε την κατάργηση κάθε ελεύθερης επιχειρηματικής δράσης στα πανεπιστήμια. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι για ακόμα μια φορά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι έμποροι παιδείας που θα πουλάνε αμφιβόλου αξίας και αντικρίσματος πτυχία, με βάση το βαλάντιο του καθενός.

Στην πραγματικότητα στόχος τους είναι να λειτουργεί ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια η τριτοβάθμια εκπαίδευση, να γενικευτούν τα δίδακτρα και στα δημόσια πανεπιστήμια, να γίνει ακόμα παραπάνω οικονομικά δυσβάσταχτη για τη λαϊκή οικογένεια η δυνατότητα να μορφωθούν τα παιδιά της. Άλλωστε τόσα χρόνια το έχουμε δει το παιχνίδι αυτό στους Δήμους αλλά και στην Υγεία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όταν μπαίνει ο ιδιώτης στο παιχνίδι και τα συμφέροντα του, υποβαθμίζονται οι αντίστοιχες υπηρεσίες, ή μπαίνουν «ανταποδοτικά» και άλλα τέλη.

Ενοχλείται η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που ακόμα μεγάλο μέρος της κοινωνίας τολμά και απαιτεί πως η Εκπαίδευση πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους και όχι ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Που τολμάει να ζητάει τα πτυχία να είναι υψηλού επιπέδου, να δίνουν ολοκληρωμένη γνώση και κατά συνέπεια να είναι μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα.

Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα, να παλεύουμε τα εφιαλτικά τους σενάρια και να διεκδικούμε τα πανεπιστήμια που εμείς και τα παιδιά μας έχουνε ανάγκη. Να μην τολμήσουν να φέρουν το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

ΤΟ Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *