Με επιτυχία η ποιητική βραδιά στον Κάβαλο

Η ποιητική βραδιά στον Κάβαλο

Με επιτυχία η ποιητική βραδιά στον Κάβαλο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 08/08/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά ποίησης με τίτλο «Έννεπε Μούσα» που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Λευκάδας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφακιωτών «Φωτεινός», την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 στον κατάφυτο προαύλιο χώρο του Κοντομίχειου Λαογραφικού Μουσείου Καβάλου. 

 

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε λαϊκούς και λόγιους σφακισάνους, -ες ποιητές και ποιήτριες και στον δωρητή της συλλογής του Μουσείου. Περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων τους υπό τον συντονισμό των κ.κ. Αικατερίνης Λιβιτσάνου-Ντάνου και Θοδωρή Γεωργάκη και απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Ανδρέα Λάζαρη από τον Δήμαρχο Λευκάδας. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με κλασική μουσική για σόλο βιολί από τον διακεκριμένο βιολιστή κ. Παντελή Σταματέλο. 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Λευκάδας κ. Α. Καββαδάς, οι πρώην δήμαρχοι Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής, Σφακιωτών κ. Γεώργιος Κούρτης, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος Γεωργάκης. Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Γαζής και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, κατά τον χαιρετισμό του εξέφρασε την βούλησή του για αναζωογόνηση της πολιτιστικής δυναμικής στην ορεινή Λευκάδα και δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου Σφακιωτών και την λειτουργία του ως χώρου πολιτισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *