Ο Έλληνας πρέσβης στην Κίνα επισκέφθηκε τη Λευκάδα

Ο Έλληνας πρέσβης στην Κίνα επισκέφθηκε τη Λευκάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα 29-5-2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ Λ. Δ. ΚΙΝΑΣ

 

Στη Λευκάδα για επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου, βρέθηκε ο Έλληνας Πρέσβης στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, κ. Λεωνίδας Ροκανάς συνοδευόμενος από τον Εμπορικό και Οικονομικό Ακόλουθο της Ελλάδας στο Πεκίνο, κ. Εμμανουήλ Στάντζο. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, στο γραφείο του και είχαν μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνομιλία που αφορούσε σε όλες τις πτυχές των σχέσεων μεταξύ Λ. Δ. Κίνας και Δήμου Λευκάδας.

Ο Έλληνας Πρέσβης ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για όλες τις ενέργειες του Δήμου που αφορούν στον στρατηγικό σχεδιασμό του ανοίγματος στη μεγάλη αγορά της Κίνας.

Κύρια σημεία του σχεδιασμού αυτού, που ανέφερε ο Δήμαρχος στους Έλληνες διπλωμάτες,  από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής, είναι:

  • Αδελφοποίηση με την πόλη Zhoushan της Κίνας.
  • Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση στην Zhoushan της Κίνας με περίπτερο του Δήμου Λευκάδας.
  • Συμμετοχή στη Διεθνή Διάσκεψη στην Zhoushan της Κίνας και παρουσίαση του Δήμου Λευκάδας σε Forum αδελφοποιημένων πόλεων.
  • Συνεχείς επαφές με διακεκριμένους κυβερνητικούς, επενδυτές και παράγοντες από την Λ.Δ. Κίνας.
  • Συμμετοχή στο Ελληνο – Κινεζικό Φόρουμ στο Ζάππειο της Αθήνας που διοργάνωσε το Δίκτυο Αμφικτιονία και η Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα.
  • Λειτουργία «Κινέζικου Σχολείου» και το 2018 από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.
  • Διαφημιστική καταχώρηση – αφιέρωμα στο περιοδικό Travel Magazine με την ευκαιρία του αφιερώματος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στην Κίνα.
  • Παροχή έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού σε κυβερνητικούς, επενδυτές, κινηματογραφιστές από την Λ.Δ. Κίνας.

 

Οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν εφαλτήριο για περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών επαφών μεταξύ Δήμου Λευκάδας και Κίνας σε όλα τα επίπεδα, που με τη σειρά τους ενισχύουν τόσο τον ποιοτικό τουρισμό, όσα και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελούν στόχευση της Δημοτικής Αρχής.

 

Ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων και την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων αλλά και με μεμονωμένους επιχειρηματίες του κλάδου, έχει καταφέρει να ανοίξει αυτό το μεγάλο κεφάλαιο προσβλέποντας σε μεγαλύτερη εισροή σε επισκέπτες και επενδυτές από την Κίνα.

 

Αναγνωρίζοντας το έργο του Δήμου Λευκάδας, ο Έλληνας Πρέσβης διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Πρεσβεία είναι διαθέσιμη να βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα τόσο το Δήμο Λευκάδας, όσο και τους επιχειρηματίες και δεσμεύθηκε να διερευνήσει όλες τις δυνατότητες για μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα.

 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αρμόδιος για τον Τουρισμό Αντιδήμαρχος Λευκάδας, κ. Αθανάσιος Περδικάρης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, κ. Σπυρίδων Πολίτης και ο κ. Πανταζής Θεριανός εκ μέρους της Euroterra Capital και της Crystal Waters Lefkada που δραστηριοποιείται στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

 

Ο Δήμος Λευκάδας ευχαριστεί τον κ. Πρέσβη και τον κ. Εμπορικό και Οικονομικό Ακόλουθο για την βοήθειά τους στην προσπάθεια προβολής του Δήμου Λευκάδας στην Κίνα.

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *