Η εκπαιδευτική εκδρομή των Δημοτικών Νότιας Λευκάδας

Εκπαιδευτική εκδρομή των Δημοτικών Νότιας Λευκάδας

Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι μαθητές των τελευταίων τάξεων Δημοτικών σχολείων Βασιλικής και Μαραντοχωρίου.

Και φέτος το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής πραγματοποίησε την διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου κ. Πάνου Γαζή και της δασκάλας της Στ τάξης κας Γιάκα Αικατερίνης. Ήταν ένα διήμερο γεμάτο καινούριες εικόνες. Παρέα μας αυτή τη φορά είχαμε τους μαθητές της Ε και της Στ του Δημοτικού Σχολείου Μαραντοχωρίου μαζί με τους δασκάλους τους τον κ. Δημήτρη και την κα Χρυσούλα.

Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στις 16:30 έγινε ξενάγηση στο Μουσείο Ακροπόλεως και στις 19:00 μ.μ επισκεφθήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί μάς υποδέχτηκε ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς. Περιηγηθήκαμε στις αίθουσες, και μπήκαμε στην αίθουσα της ολομέλειας από την οποία εντυπωσιαστήκαμε όλοι. Παρακολουθήσαμε και την παρουσίαση από την ξεναγό της Βουλής για το έργο και την προσφορά του Ιωάννη Καππαδίστρια.

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 08:30 π.μ η ξεναγός κα Κορίνα μάς ξενάγησε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στις 10.00 π.μ επισκεφθήκαμε τον Παναθηναϊκό Στάδιο. Τελευταίος μας σταθμός ήταν το Πλανητάριο – Ευγενίδειο Ίδρυμα για να παρακολουθήσουμε την προβολή «Παράξενοι κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα».

Οι μαθητές ήταν άψογοι καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδρομής και απέσπασαν τους επαίνους των υπευθύνων των χώρων που επισκέφτηκαν. Το πρακτορείο ταξιδιών «Vlachos Tours » που ανέλαβε τη μεταφορά του Σχολείου ήταν επίσης άψογο και πλήρως επαγγελματικό. Τα ραντεβού στους χώρους επίσκεψης έγιναν με ακρίβεια και ήταν ένας επιπλέον λόγος της επιτυχίας της εκδήλωσης και της ανάληψης ανάλογων δράσεων από το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής. Κυρίως μάς χαροποίησε η συνεργασία μας με το Δημοτικό Σχολείο Μαραντοχωρίου.

Μπράβο στους μαθητές και μαθήτριές μας για τη σωστή συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς – συνοδούς που βοήθησαν στο έργο των δασκάλων καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που ανέλαβε τα έξοδα της ξεναγού και του Πλανητάριου.

Πάνος Γαζής

Εκπαιδευτική εκδρομή των Δημοτικών Νότιας Λευκάδας

Ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς,  σχετικά με την επίσκεψη των παιδιών και των δασκάλων τους στην Βουλή αναφέρει:

Τις μαθήτριες και τους μαθητές της ΣΤ’τάξης των Δημοτικών σχολείων Βασιλικής και Μαραντοχωρίου Λευκάδας είχα τη χαρά να καλωσορίσω σήμερα στη Βουλή.
Οι μαθητές στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιούν στην Αθήνα συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τους γονείς τους, ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Κοινοβουλίου και έμαθαν για την ιστορία και τη λειτουργία του. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο και να διατηρούν πάντα ζωντανό το ενδιαφέρον τους για μάθηση και γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *