Κρουαζιέρα της ομάδας των βουλευτών και δείπνο στο Μεγανήσι

Θανάσης και Μπάμπης…

Υποδειγματικός και πολύ περιποιητικός οικοδεσπότης ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προσκάλεσε τα μέλη της ομάδας μπάσκετ της Βουλής (για την ακρίβεια όσους παρέμειναν στη Λευκάδα για το τριήμερο) και λίγους ντόπιους φίλους, σε μια μίνι απογευματινή κρουαζιέρα απ΄το Νυδρί στα Πριγκηπόνησα, με κατάληξη ένα υπέροχο δείπνο με θαλασσινούς μεζέδες στο μοναδικό παραθαλάσσιο μεζεδοπωλείο του είδους «Πόρτο Σπήλια«, στο ομώνυμο λιμανάκι.

Στο όμορφο Νυδρί: Εν αναμονή προετοιμασίας του σκάφους…

…και υπό το βλέμμα του Ωνάση…

…το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ έτοιμο για ένα ακόμη ταξίδι…

Η Μαδουρή του Βαλαωρίτη ονειρική, λούζεται απ΄τις τελευταίες αχτίδες του ήλιου…

Η θαλαμηγός του Ρώσου μεγιστάνα του Σκορπιού. Οι σημαδούρες που βλέπετε να φράζπυν την …θάλασσα(!) έχουν σκοπό να εμποδίσουν τους αυτόχθονες να πλησιάσουν…

Ήταν περίπου εφτά το απόγευμα, όταν το κρουαζιερόπλοιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ», αφού αποβίβασε τους επιβάτες της ημερήσιας κρουαζιέρας στο Νυδρί, επιβίβασε την παρέα βουλευτών και φίλων και ξεκίνησε μια όμορφη θαλάσσια περιήγηση, ντυμένη με τα χρώματα του δειλινού.

Οι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν απ΄τον ιδιοκτήτη του πλοίου για τα νησιά, κυρίως για την Μαδουρή και για τον Σκορπιό, για την ιστορία και την θλιβερή κατάληξη των Ωνάσηδων και για τον Ρώσο μεγιστάνα, σημερινό ιδιοκτήτη τριών μεγάλων νησιών (η Σπάρτη και το Σκορπίδι είναι τα άλλα δύο), που διεκδίκησε -και δυστυχώς πέτυχε απ΄ την ελληνική κυβέρνηση- να διαφεντεύει και την θάλασσα ανάμεσά τους, απαγορεύοντας την διέλευση στους ντόπιους ιθαγενείς!  Μετά την απολαυστική ομολογουμένως περιήγηση, η παρέα αποβιβάστηκε στα Σπήλια για το δείπνο.

Κι εδώ, μια αναμνηστική στα Σπήλια…

Ο τρομερός Μπάμπης του «Πόρτο Σπήλια», παρότι είχε πολύ κόσμο ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στις προσδοκίες των επισκεπτών και σε λίγο κάθε λογής ψαρομεζές, φτιαγμένος με μοναδική μαστοριά, από χταποδάκι ξυδάτο ή σχάρας μέχρι γάβρο μαρινάτο κι από καλαμαράκι στα κάρβουνα μέχρι κάθε είδους σαλάτα βρίσκονταν στη διάθεση των επισκεπτών στο τραπέζι!

Αυτό είναι ένα μέρος μόνο του τραπεζιού!

Η επιστροφή, που έγινε με το μικρότερο σκάφος «ΝΙΚΟΛΑΟΣ», ήταν εξίσου απολαυστική και με τον καπετάν Γιώργη να απαντάει με την γνωστή ευγένεια και προθυμία του, σε κάθε απορία των φιλοξενουμένων.

Με την αποβίβαση στο Νυδρί, όλοι έδειχναν εντυπωσιασμένοι απ΄τα τοπία και δήλωναν πόσο πολύ απόλαυσαν την εξαιρετική αυτή βραδιά. Ο πλέον λαλίστατος όμως ήταν ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μεταξύ άλλων μας διαβεβαίωσε, ότι ποτέ δεν θα στήριζε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , με εξαίρεση στην περίπτωση που θα καθιερώνονταν σαν εκλογικό σύστημα η απλή αναλογική…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *