Μια συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου στο Νυδρί με ρυθμίσεις αλλά κι …απειλές!

Μετά το διάλειμμα και την ραστώνη των γιορτών του Πάσχα, καιρός είναι να γυρίσουμε έστω και με κάποια καθυστέρηση στην καθημερινότητα και τα προβλήματά της, που είναι πάντα εκεί και μας περιμένουν.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση έκανε λοιπόν ο πάντα δραστήριος Εμπορικός Σύλλογος Ελλομένου την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να εντοπιστούν και να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που προκύπτουν με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Παρών, αρωγός και συμμέτοχος σ΄ αυτήν την προσπάθεια ήταν κι άλλος δραστήριος Σύλλογος της περιοχής, ο Γουλιέλμος Ντέλπφερδ, ενώ και η δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και συμμετείχε, καθώς και ο βουλευτής.

Λίγοι οι επαγγελματίες, αρκετοί όμως οι αιρετοί…

Στην Συνέλευση τέθηκαν και συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα δημοσίου ενδιαφέροντος της περιοχής που έχουν εντοπιστεί, όπως ήταν η πεζοδρόμιση, η καθαριότητα, η σύνδεση των κτιρίων με το δίκτυο της αποχέτευσης κ.α.

Έτσι βρήκαμε κι εμείς την ευκαιρία να προτείνουμε μια απλή ρύθμιση της κυκλοφορίας, που θα σταματήσει το συχνό κομφούζιο που δημιουργείται στην οδό Βλασσοπούλου μεταξύ του κύριου δρόμου του Νυδριού και του Περιφερειακού, απ΄το φρακάρισμα των αυτοκινήτων που κινούνται σε διπλή κατεύθυνση, όταν γίνεται πεζόδρομος ο κεντρικός δρόμος του Νυδριού. Ακολουθεί ένα πρόχειρο σκαρίφημα που δείχνει αυτή την απλή ρύθμιση με την οποία θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση και θα σταματήσει το πρόβλημα:

Εκτρέπουμε υποχρεωτικά στον περιφερειακό με το κατάλληλο σήμα στην διασταύρωση, όσους έρχονται από Νότια Λευκάδα, ενώ παράλληλα μονοδρομούμε την οδό”Παύλου Βλασσοπούλου” με κατεύθυνση προς την θάλασσα, το τμήμα της μεταξή του κεντρικού δρόμου Νυδριού και Περιφερειακού. Έτσι και η κυκλοφορία μπαίνει στην ομαλότητα και όλοι εξυπηρετούνται καλύτερα όπου κι αν πηγαίνουν…

*****

Το μόνο δυσάρεστο -που προσωπικά το θεωρώ και μάλλον αχρείαστο- ήταν ο εκνευρισμός τόσο της προέδρου του Συλλόγου Ντέλπφερδ όσο και του Δημάρχου για κάποια σχόλια που έγιναν από κάποιους και μιλούσαν για δήθεν χρηματοδοτήσεις του Συλλόγου απ΄την δημοτική Αρχή, και για δήθεν στενότερες πολιτικές σχέσεις και εξαρτήσεις μεταξύ τους, εκνευρισμός που κατέληξε σε απειλές για ποινική αντιμετώπιση του θέματος.

Δεν γνωρίζουμε την υπόθεση ούτε και από που προέρχονταν αυτοί οι σχολιασμοί. Οι ίδιοι οι εκνευρισθέντες πάντως έδειξαν να γνωρίζουν καλά. Εμείς απλά θα θέλαμε να τους θυμίσουμε πως η κριτική, ακόμη και η σκληρή ή και ενίοτε η άδικη, είναι σύμφυτη με την δημόσια δράση και αλλοίμονο αν τα δημόσια πρόσωπα καταλήγουν τα ίδια να ποινικοποιούν την δημόσια ζωή. Μια όμως και το έφερε έτσι η περίσταση, θα τους λέγαμε να προσέξουν και την δική τους συμπεριφορά γιατί κάποτε εύκολα μπορεί να δώσουν λαβή για ανεπιθύμητους σχολιασμούς, χωρίς ίσως καν να το αντιληφθούν. Για παράδειγμα, όταν πριν από λίγο καιρό έφερε η δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός Ημερησίας Διάταξης σαν κατεπείγον να συζητηθεί το θέμα της παραχώρησης στον Σύλλογο της χρήσης του πρώην Δημοτικού σχολείου Νυδριού, είμαστε πολλοί όσοι κάναμε σκέψεις και σχόλια για περίεργες σχέσεις κι εξαρτήσεις μεταξύ τους! Και τότε είχαμε απόλυτο δίκιο που τις κάναμε, άσχετα αν μετά πειστήκαμε πως επρόκειτο απλά για μια άστοχη κι εντελώς αχρείαστη ενέργεια που θα μπορούσε κι έπρεπε να λείπει… Ψυχραιμία λοιπόν…

2 σχόλια

  1. επιλοχιας

    πρεπει να αποφασισουν ποιων θα μπουν οι προτομες εγω προτεινω να γινει οπως στον Ζαλογγο χερι-χερι και κοντα στην προκυμαια

  2. Νυδριώτης

    Η απουσία των πολιτών νομίζω πως τα λέει όλα. Αν θυμάμαι καλά την πρώτη χρονιά που είχε βγει η νέα τότε δημοτική αρχή, η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, την δεύτερη απλά γέμισε και τώρα είναι μισοάδεια. Κουράστηκε ο κόσμος απ’ τις κάθε είδους αρχές. Είναι αφερέγγυοι απέναντι στους πολίτες. Ας το καταλαβουν κι αν μπορούν ας κάνουν κάτι. Αρκετά με τα ευχολόγια και τις δήθεν ευθυξίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *