Θρίαμβος της Δόξας επί του ΠΑΟΚ και νίκη του γιού στον πατέρα

1dsc_0029

Αν και με αρκετά άδεια καθίσματα, η εξέδρα ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτική ενισχύοντας πολύ τους παίχτες της Δόξας…

Με το δεξί μπήκε στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας η Δόξα και με άνετη και καθαρή νίκη επί του ΠΑΟΚ έκανε τους τυχερούς Λευκαδίτες που βρέθηκαν στο κλειστό το Σάββατο (8-10-16) το απόγευμα να παραλληρούν από ενθουσιασμό.

Ούτε και πιο αισιόδοξος οπαδός της Δόξας δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως η νεοφώτιστη στην κατηγορία Λευκαδίτικη ομάδα θα προηγείται με 9 πόντους του φημισμένου αντιπάλου της, έχοντας πετύχει μάλιστα σε 9 μόλις λεπτά 30 πόντους! Μιλάμε δηλαδή για ένα ονειρώδες ξεκίνημα, με απίστευτη ευστοχία στα μακρυνά σούτ, που αποσυντόνισαν τον αντίπαλο και παράλληλα έδωσαν φτερά και αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Δόξας.

2dsc_0003Τα όμορφα κορίτσια που κρατούσαν το ενδιαφέρον αμείωτο στο παρκέ ακόμη και στα διαλείμματα…3dsc_0022

Ομηρικές οι μάχες κάτω απ΄τα καλάθια! Μεγάλη η κατηγορία γαρ…

Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή για νικητές οι οποίοι ανέβασαν την διαφορά στην μέγιστη τιμή της τους 15 πόντους (59-44 στο τρίτο δεκάλεπτο) πριν επιδράσει η κούραση των παιχτών της που έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ αργά πλην σταθερά να ροκανίσει τη διαφορά και 51 δεύτερα πριν απ΄το τέλος του αγώνα να ισοφαρίσει 78-78 για πρώτη (αλλά και τελευταία) φορά στον αγώνα.

Ένα κρίσιμο εύστοχο τρίποντο του 36χρονου φόργουρντ Τσαλδάρη 22΄΄ πριν την λήξη αποκατέστησε τα πράγματα και στον εναπομείναντα χρόνο η Δόξα πέτυχε ακόμα τρεις πόντους ανεβάζοντας το τελικό σκορ στο 84-78 και στέλνοντας στα ουράνια τους ανθρώπους της και τους φιλάθλους…

4dsc_0064

Οι τσιρ-λήντερς σε κάποιο απ΄τα τάϊμ άουτ…

5dsc_0077

Βράβευση απ΄ τον δήμαρχο στο ημίχρονο! Μόνο που έγινε μακριά απ΄τους φιλάθλους (και τους φωτογράφους) και με τη …πλάτη στους φιλάθλους! Μάλλον χρειάζεται προπόνηση η βραβευτική ομάδα…

6dsc_0085

Αγχωμένος ο πρόεδρος στο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ βλέπετε είχε πλησιάσει στο σκορ!…

8e2%ce%b7%ce%bb10

Κι όχι μόνο πλησίασε, αλλά 51 δεύτερα πριν το τέλος, ισοφάρισε!

9e5%ce%b7%ce%bb2

Γελάει καλύτερα όμως όποιος γελάει τελευταίος. Κι αυτός ήταν η Δόξα με το τελικό 84-78, όπως αποκαλύπτει το ταλμπό…
Η νίκη της Δόξας προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν λάβει κανείς υπ΄όψη του ότι η ομάδα δημιουργήθηκε εσπευσμένως σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν γνωρίζει ο ένας παίχτης το παιχνίδι του άλλου αλλά ούτε καν το …όνομά του. Απ΄ αυτή την άποψη και μόνο αποκτά πολλαπλάσια αξία και η νίκη του υιού (Χάρη Μαρκόπουλου) στον πολύπειρο πατέρα (Σούλη Μαρκόπουλο) που ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ!

Κορυφαίος παίχτης της Δόξας (και του αγώνα) ήταν ο D. Wells με 25 πόντους, 3στα 3 τρίποντα και 7 ρημπάουντ, ενώ και οι υπόλοιποι αμερικανοί που αγωνίστηκαν έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και είχαν καλή απόδοση, πράγμα που σημαίνει πως οι άνθρωποι της ομάδας (διοίκηση και προπονητικό τημ) στον ελάχιστο χρόνο που είχαν να βρουν και να επιλέξουν παίχτες, έκαναν άριστη δουλειά! Καλή όμως απόδοση είχαν όλοι οι παίχτες της ομάδας που αγωνίστηκαν. Κορυφαίος από τον ΠΑΟΚ ήταν Τσόχλας με 19 πόντους.

Το επόμενο παιχνίδι είναι εκτός έδρας με τον Προμηθέα Πατρών.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 30-21, 45-38, 62-54, 84-78

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Χ.Μαρκόπουλος): Σκοτ 16 (με 3/4 τρ., 5 ρ.), Μπασάμπε 9 (8 ριμπάουντ.), Ντόμπλας 3, Τσαλδάρης 4, Ουέλς 25 (3/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Ρόμπινσον 11 (3 τρ.), Δεμερτζής, Γεωργάκης 6, Ταπούτος 10 (1 τρ.),

ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 12, Γλυνιαδάκης 12,  Μπράιαντ 13, Πέινερς 11 (1), Κόνιαρης, Τσόχλας 19(3), Τέιλορ 1, Κλάντον 10, Σάιμπερτ.

*****

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *