Ξανά διακοπή νερού στην πόλη σήμερα!

βρυση

Στην αύξηση τουριστών και στην ξηρασία αποδίδει τα προβλήματα της ύδρευσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος!

Μετά την απαράδεκτα μειωμένη ροή του νερού στο δίκτυο ύδρευσης που μας βασανίζει όλο το τελευταίο διάστημα, προστέθηκε μια ακόμη διακοπή νερού σήμερα (Δευτέρα 11-8-2015) πριν το μεσημέρι στην πόλη της Λευκάδας, φέρνοντας  σε απόγνωση νοικοκυρές και επαγγελματίες!

Θα πρέπει να πούμε πως φέτος, ιδίως κατά το τελευταίο διάστημα, τα προβλήματα στην ύδρευση και κυρίως οι διακοπές, έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά σε σύγκριση με τα προβλήματα και τις διακοπές που παρατηρούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια τέτοια εποχή!

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο πάντως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως παίρνουμε ακριβώς την ίδια ποσότητα νερού με την ποσότητα που παίρναμε την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς και απέδωσε τα φετεινά προβλήματα, αφενός στην αύξηση των τουριστών και αφετέρου στην …ξηρασία που προκαλεί πότισμα σε λουλούδια και αυλές!

Δεν φαίνεται όμως να ευσταθεί κανένας απ΄τους δυο ισχυρισμούς του αιρετού, γιατί δεδομένου πως τόσο πέρυσι όσο κι εφέτος όλα τα καταλύμματα ήταν γεμάτα, ενώ δεν προστέθηκε αξιόλογος αριθμός νέων δωματίων, σημαίνει πως οι επισκέπτες είναι περίπου ίσοι. Όσο για την ξηρασία, ισχύει ακριβώς το αντίθετο: Φέτος την άνοιξη -και κυρίως τον Μάϊο- είχαμε πολύ περισσότερες βροχές  από πέρυσι. Απ΄την άλλη, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο και Ιούλιο), δεν είχαμε αξιόλογες βροχές σε καμία από τις δυο χρονιές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *