Συλλείτουργο στον Ι. Ναό των Εισοδίων λόγω της εορτής του Αγίου Παϊσίου

ΑΡΧΙΚΗ

Συλλείτουργο ομάδας ιερωμένων (ντόπιων και επισκεπτών μας απ΄τα άλλα επτάνησα)  είχαμε σήμερα Κυριακή (12-7-2015) στον πρόσφατα ανακαινισθέντα Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην κεντρική αγορά της Λευκάδας, λόγω της εορτής του (νέου) Αγίου της εκκλησίας μας Οσίου Παΐσιου του Αγιορίτη.

Ο σύγχρονός μας Άγιος Παΐσιος (που εκοιμήθη σαν σήμερα το 1994) ήταν μοναχός-ασκητής  στο Αγιο Όρος, αν και είχε μονάσει και στο μοναστήρι της Αγ, Αικατερίνης στην έρημο του Σινά, καθώς και σε άλλα μοναστήρια του ελλαδικού χώρου. Έτσι, κάποιοι απ΄τους σημερινούς συλλειτουργούς του πατρός Γεράσιμου Ζαμπέλη, αλλά κι ο ίδιος, είχαν την τύχη να τον έχουν γνωρίσει εν ζωή και την ευκαιρία να θαυμάσουν το πνεύμα και την πίστη του γέροντα, όπως και την αφοσίωσή του στον Θεό και στους πάσχοντες συνανθρώπους.

1

Τέλος παρακολουθώντας από κοντά την ανακατασκευή του Ιερού Ναού των Εισοδίων κατά τα τελευταία χρόνια, θα ήταν παράλειψή μας να μην εξάρουμε την τεράστια προσπάθεια του π. Γερασίμου και της τοπικής Μητροπόλεως ώστε να μετατρέψουν έναν μπαταρισμένο κι ετοιμόρροπο Ναό σ΄ένα σύγχρονο και λειτουργικό θρησκευτικό κόσμημα, με απόλυτο σεβασμό στην αρχική κατασκευή….

5

Ακουλουθεί σχετικό φωτορεπορτάζ του Ν. ΓΑΖΗ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *