Προσκυνητής στη χάρη της Κυράς σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς

Αρχικη

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Με αφορμή την παρουσία του στην συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στην γειτονική Πρέβεζα, ήρθε σήμερα στις δέκα το πρωί στη Λευκάδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτεσης, πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Επικρατείας του κόμματός του Θεόδ. Φορτσάκη, τον βουλευτή Υπολοίπου Αττικής και στενό συνεργάτη του Θαν. Μπούρα, τον βουλευτή Πρέβεζας κ. Στ. Γιαννάκη, υψηλόβαθμους κομματικούς παράγοντες των κεντρικών και ντόπιους παράγοντες της Ν. Δ.  Κίνητρο της επίσκεψής του, όπως αποκάλυψε στα μέσα, ήταν να προσκυνήσει στη χάρη της Κυράς Φανερωμένης και να πάρει μια ανάσα κι εσωτερική ενίσχυση.

1Β

2Β

Εντυπωσιασμένος φάνηκε ο πρόεδρος απ΄τη υπέροχη θέα του “μπαλκονιού” της Κυράς…

Έτσι αμέσως μετά την είσοδό του στο νησί, συνέχισε μέχρι την Ι. Μονή της Κυράς, όπου έγινε δεκτός με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες ενώ τον υποδέχτηκε ο καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος. Προσκύνησε την εικόνα της Κυράς στον πρόναο, άναψε ένα κερί, προσκύνησε μετά την εικόνα της Κυράς στο Θρόνο της  και στην συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής, απολαμβάνοντας πρώτα τη θέα προς τους Μύλους και την θάλασσα, μετά θαυμάζοντας τα παλαιά εκκλησιαστικά εκθέματα στο Μουσείο και τέλος επισκεπτόμενος τα ομοιόματα των πλοίων από την Ναυτική συλλογή που χάρισε στην Μονή ο Νίκος Θάνος.

3Β

Εδώ ο πρόεδρος θαυμάζει τα εκκλησιαστικά εκθέματα του Μουσείου, μεταξύ των Ξενοφώντα Βεργίνη και Θοδωρή Φορτσάκη…

4Β

Πριν βγει απ΄το Μουσείο ο πρόεδρος, δεν παρέλειψε να υπογράψει στο σχετικό βιβλίο επισκεπτών.

Το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ρώτησε τον κ. Σαμαρά αν είναι ανακοινώσιμο το αίτημά του προς την Κυρά, όταν αφού προσκύνησε την θαυματουργή εικόνα της στάθηκε για λίγο σε στάση σιωπηλής προσευχής μπροστά της. Ναι της ζήτησα κάτι για ένα προσωπικό μου θέμα που όμως προτιμώ να κρατήσω για μένα, απάντησε μ΄ ένα πλατύ κι ευγενικό χαμόγελο…

Στην συνέχεια ο πρόεδρος κι η ακολουθία του αφού κεράστηκαν στο Αρχονταρίκι της Μονής, επέστρεψαν στην πόλη και στην παραλία της Σικελιανού, όπου αφού πέρασε και χαιρέτησε τους θαμώνες στο καφέ “Δίαυλος“, κατέληξε με την ακολουθία του στο καφέ “Sea to see” της Λένας όπου κάθησαν δίπλα στη θάλασσα.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Νίκου Γαζή απ΄την επίσκεψη στην Ι. Μονή:

Σχολιάστε

  1. καταματα

    στο νοσοκομειο γιατι δεν τον περασαν για να δει που εφτασε η υγεια που την αρχη την εκανε η πολιτικη του και τωρα συνεχιζουν οι αλλοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *