Μετά καντάδων και …ριγανάδας έπιασαν το Μάη τη νύχτα οι Λευκαδίτες

1

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Τηρήθηκε και χθες τη νύχτα το έθιμο, που θέλει τους Λευκαδίτες να υποδέχονται -και να πιάνουν- το Μάη στην “Κζούντελη” (κατά την τοπική διάλεκτο) ή “Κουζούμ μπέη” κατ΄άλλους, πιο λόγιους. Βοηθούντος και του καλού καιρού, σε αντίθεση με τον περσινό τέτοια νύχτα που λόγω κρύου είχε κλείσει τον κόσμο μέσα, πολλοί έκαναν την μεσονύχτια βόλτα τους στην οδό Πεφανερωμένης, προσπαθώντας να κόψουν ένα ανθισμένο κλαδί απ΄τους “Μάηδες” που βρίσκονται δεξιά κι αριστερά του δρόμου.

ΑΡΧΙΚΉ

Στου “Αμερικάνου” ήταν φέτος το επίκεντρο της βραδυνής πρωτομαγιάτικης εξόρμησης…

Επίκεντρο της φετινής νυχτερινής Πρωτομαγιάς όμως ήταν το παραδοσιακό καφενείο του “Αμερικάνου” που κατακλύστηκε από κόσμο, αφού εκεί  ο Σύλλογος Αγιομαυριτών είχε στήσει ένα ξεχωριστό γλέντι για την περίσταση, με καντάδες απ΄την (ενισχυμένη) Αγιομαυρίτικη παρέα και με την προσφορά παραδοσιακής ριγανάδας  και σαρδέλλας παστής, ενώ για όσους είχαν αυξημένες απαιτήσεις, υπήρχαν και τα (έξτρα) μεζεκλίκια του καταστήματος.

2

Πολλοί ήταν οι Λευκαδίτες που βρέθηκαν εκεί “πιάνοντας το Μάη”…

Ο κόσμος πάντως το διασκέδασε και τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα έπρεπε να είναι πολύ τυχερός κανείς για να βρει ελεύθερη καρέκλα…

Μπράβο στους διοργανωτές της εκδήλωσης, καλό μήνα και του χρόνου!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *