Οι Λευκαδίτες με την πορεία για την υγεία έστειλαν στην κυβέρνηση το μήνυμα

αρχική

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου είχε την πρωτοκαθεδρία στην σημερινή διαδήλωση…

Μέγα ήταν το πλήθος των Λευκαδιτών που συμμετείχαν στην σημερινή πορεία για την υγεία, προκειμένου να στείλουν προς πάσα κατεύθυνση το ηχηρό μήνυμα για την αδιαπραγμάτευτη απαίτησή τους, για επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου, αλλά και για παροχή πλήρους και δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας, μακριά από την εκμετάλλευση των ιδιωτών και την εμπορευματοποίηση.

Παρακολουθείστε καρέ-καρέ τη σημερινή διαδήλωση (με σχολιασμό του Νίκου Γαζή) και στην συνέχεια ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ:

1

Ο κόσμος αρχίζει να προσέρχεται στο χώρο εξω απ΄τον Άγιο Μηνά…

Άνθρωποι κάθε φύλλου, ηλικίας, επαγγέλματος και πολιτικής πεποίθησης, συνέθεσαν το πλήθος της σημερινής διαδήλωσης, που ξεκίνησε εντυπωσιακή λίγο μετά τις δέκα και μισή το πρωί απ΄τον Άγιο Μηνά, θέριεψε κατά την διαδρομή ξεπερνώντας σε αριθμό κάθε άλλη παρόμοια πορεία που έχουμε παρακολουθήσει κι άρχισε σταδιακά να μειώνεται πλησιάζοντας στα σκαλοπάτια του Διοικητηρίου Λευκάδας.

2

Η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κα Ροντογιάννη στο μικρόφωνο

4

Κεντρικός ομιλητής ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βεργίνης…

Το παράδοξο -με την πρώτη ματιά- αυτό φαινόμενο, είχε καθώς φαίνεται την εξήγησή του, που δεν ήταν άλλη από μια σιωπηρή πλην σαφή αποστροφή του κόσμου σε κάθε απόπειρα κομματικού καπελώματος! Γιατί γεγονός είναι πως εισπράξαμε εμφανέστατη τη δυσφορία από πολλούς, όταν κάποιοι απ΄τους  ομιλητές συγκεκριμένης και γνωστής ιδεολογίας αναφέρονταν από μικροφώνου μετ΄ επιμονής στα μονοπώλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενοχοποιώντας τα για τα δικά μας προβλήματα! “Κι η Γερμανία, η Ολλανδία κι οι άλλες χώρες είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως έχουν μια χαρά σύστημα υγείας”, σχολίασε εμφανώς ενοχλημένος  κάποιος απ΄τους παρευρισκόμενους… κι αυτό είναι κάτι που μάλλον θα πρέπει να το λάβουν υπ’ όψη τους  οι διάφοροι εκπρόσωποι μαζικών φορέων στο μέλλον…

3

Και σεβαστοί πατέρες της εκκλησίας έδωσαν το “παρών”. Η ελλείψεις στην υγεία άλλωστε μας αφορούν όλους…

Τριανταπέντε(!) ήταν οι φορείς που συμμετείχαν στη σημερινή  διαδήλωση, σύμφωνα τουλάχιστον με τους ομιλητές, ενώ την πρωτοκαθεδρία είχε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου που ηγήθηκε και της πορείας. Εντοπίσαμε πολλά μέλη του-εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα ήρθαν στην κινητοποίηση φορώντας τα ρούχα της δουλειάς τους. Αλγεινή εντύπωση έκανε  η σχεδόν απόλυτη απουσία των γιατρών (ιδιωτών και  νοσοκομειακών), με μοναδικές εξαιρέσεις, αν είδαμε καλά, τις δυο κυρίες-γιατρούς του Δ. Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, οι οποίες άλλωστε είχαν δημοσιοποιήσει τόσο την διαφωνία τους για την ανακοίνωση του Συλλόγου τους όσο και την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν οι ίδιες στο συλλαλητήριο. Η “κυβερνώσα” πλειοψηφία όμως του Δ. Σ. του Ιατρικού Συλλόγου ήταν απούσα και σχολιάστηκε δυσμενέστατα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της διαδήλωσης και μέχρι τα μισά της διαδρομής της πορείας, αν και λίγο πριν φθάσει αυτή στο Διοκητήριο, εντοπίσαμε κάπου στα μετόπισθεν τον νέο πρόεδρό του… Από πλευράς των “φιλοκυβερνητικών” τοπικών συνιστωσών, έλαμψαν δια της απουσίας του η θεωρούμενη σαν φιλοβουλευτική και φιλοδημαρχιακή παράταξη ενώ από τις άλλες τάσεις εντοπίσαμε αρκετούς, έστω κι αν φρόντισαν να έχουν πολύ διακριτική παρουσία…

5

Τελευταίος στο μικρόφωνο ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σταματέλος

6

Η πορεία, αρκετά ενισχυμένη πλέον ξεκινά…

Πριν ξεκινήσει η πορεία, μίλησε (για λίγο) η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων κα Αμαλία Ροντογιάννη και ακολούθησε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Βεργίνης ο οποίος όμως δεν απέφυγε την ιδεολογικοπολιτική προσωπική (και μάλλον κομματική) ανάλυση και τοποθέτηση…  Στη συνέχεια τους συγκεντρωθέντες χαιρέτισε κάνοντας και μια  σύντομη ανακοίνωση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας κ. Νίκος Σταματέλος και η πορεία ξεκίνησε δια της κεντρικής αγοράς με κατεύθυνση προς την πλατεία.

7

Εδώ η οπισθοφυλακή!

8

Ένας απ΄τους τελευταίους (και διακριτικός), ο επιλαχών υποψήφιος βουλευτής…

9

Στροφή δεξιά στου Κουτσούρια…

10

Η εμπροσθοφυλακή βγαίνει στην παραλιακή, ενώ η πορεία αποκτά τον μέγιστο όγκο της…

11

Επί της 8ης Μεραρχίας, αρχίζει να στρίβει αριστερά στο Ίντερνετ καφέ

Στην διασταύρωση έξω απ΄ το κατάστημα Κατωπόδη (Κουτσούρια) έστριψε δεξιά καί βγήκε στην παραλία απέναντι απ΄ την Αστυνομία. Σ΄ εκείνο το σημείο πρέπει να απέκτησε τον μέγιστο όγκο της, όταν -κατά την εκτίμησή μας- οι συμμετέχοντες  ξεπέρασαν ακόμη και τα χίλια άτομα! Μετά “ανηφόρησε” δεξιά στην 8ης Μεραρχίας, για να στρίψει αριστερά στο Ιντερνετ καφέ και να καταλήξει -ολοένα και μειούμενη πλέον- στα σκαλιά του Διοικητηρίου.

12

Συνεχίζει να στρίβει και φαντάζει ατέλειωτη…

13

Η εμπροσθοφυλακή ανεβαίνει τα σκαλιά του Διοικητηρίου…

14

Με πολύ διακριτική παρουσία η Αστυνομία, συνεισέφερε με ρύθμιση της κυκλοφορίας στην ασφαλή διαδρομή…

16

Κάποιοι ξεκουράζονται στα σκαλοπάτια μέχρι να δοθεί το ψήφισμα αρμοδίως…

15

Ξεκουράζεται κι η ντουντούκα. Άλλωστε το καθήκον της το έκανε(;)…

17

Κάπου εκεί, στα πολύ μετόπισθεν, ανακαλύψαμε και τον (νέο) πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου!

Εκεί μια αντιπροσωπεία των φορέων έγινε δεκτή (σαν φιλοξενούμενοι, όπως χαρακτηριστικά τους είπε ο ένας εκ των αναπληρωτών) στο γραφείο του δημάρχου, από τα άλλα δυο μέλη της δημαρχιακής τρόϊκας, (αφού ο δήμαρχος απουσίαζε στην Αθήνα), στους οποίους και παρέδωσαν το ψήφισμα για την υγεία, αφού όμως πριν συνέβησαν κάποια ευτράπελα που είναι κατάλληλα μόνο για παραπολιτικές στήλες…

Θα πρέπει να σημειωθεί πως απών ήταν κι ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος βρίσκονταν στην Κεφαλονιά.

18 Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ του πανώ

Κι αν ρωτάτε τι απέγινε το κεντρικό πανώ, βρήκε τη θέση του έξω απ΄το Νοσοκομείο!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *