Ξεκίνησαν οι αιτήσεις επαναπρόσληψης ξενοδοχουπαλλήλων και συναφών

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις επαναπρόσληψης ξενοδοχουπαλλήλων και συναφών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: som.xen.ep.lefk@gmail.com                                                                                                                  ergatlef@gmail.com

 Συναδέλφισσες – οι,

Η Διοίκηση του Σωματείου εύχεται στους εργαζόμενους του κλάδου Καλή Αγωνιστική Χρονιά, Χρόνια Πολλά με Υγεία .

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

Είναι πολύ σημαντικό να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας για εργασία. Η αίτηση επαναπρόσληψης είναι μια κατάκτηση του κλάδου μας, δεν πρέπει να την χαρίσουμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάστηκαν εποχικά τη σεζόν 2023 στα ξενοδοχεία και σε εποχικές επισιτιστικές επιχειρήσεις να έρθουν στο σωματείο και να καταθέσουν την αίτηση επαναπρόσληψης για τη νέα σεζόν 2024, προκειμένου να διασφαλίσουν την συνέχεια της εργασιακής τους σχέσης στην ίδια επιχείρηση και να κατοχυρώσουν την προϋπηρεσία τους.

Όποιος δεν κάνει αίτηση επαναπρόσληψης χάνει τα δικαιώματα του στην επιχείρηση που εργαζόταν και δε δικαιούται καμία αποζημίωση αν δεν επαναπροσληφθεί.

Με την αίτηση επαναπρόσληψης ο εργοδότης υποχρεούται να επαναπροσλάβει το αργότερο ως τις 25 Μαϊου κατα προτεραιότητα τους εργαζόμενους που εργάστηκαν στην επιχείρηση την σεζόν 2023 και αιτήθηκαν την επαναπρόσληψή τους μέσω του σωματείου.

Σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν προβεί στην επαναπρόσληψή θα πρέπει να αποζημιώσει τον συνάδελφο – συναδέλφισσα ανάλογα με το διάστημα που έχει εργαστεί.

Για να είναι 100% έγκυρη και διασφαλισμένη η αίτηση επαναπρόσληψης και να είναι υποχρεωτική από τον εργοδότη αυτή, θα πρέπει να γίνει μέσω του Σωματείου, όπως ορίζει το Άρθρο 8 του Ν.1346/83.

Συλλογικά μαζί με το Σωματείο να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους συνάδελφους ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της αίτησης επαναπρόσληψης είναι 30-01-2024!

Αιτήσεις γίνονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας

Δευτέρα με Παρασκευή ως τις 29/1!

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2645022466

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *