Στον Υπουργό Κλιματιστικής Κρίσης και Π.Π. Β. Κικίλια ο Βουλευτής Θ. Καββαδάς

Στον Υπουργό Κλιματιστικής Κρίσης και Π.Π. Β. Κικίλια ο Βουλευτής Θ. Καββαδάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 11 Ιανουαρίου 2024

 

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης

και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής τις προηγούμενες ημέρες με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό έπειτα από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του γι’ αυτό και ο Βουλευτής έκανε μία πλήρη ενημέρωση για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην εκτεταμένη περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Λευκάδας, τονίζοντας ότι καλύπτει 2 νομούς, το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό, με ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω του δυσπρόσιτου των περιοχών και της μεγάλης σεισμικότητας, ενώ καλύπτει και το Αεροδρόμιο του Ακτίου. Αναφέρθηκε ακόμη στη νέα πυροσβεστική ορειβατική ομάδα διάσωσης που θα μπορεί να επιχειρήσει σε δύσβατες περιοχές, ζητώντας τη συνδρομή του Υπουργείου για τον εξοπλισμό της με κατάλληλες στολές.

Ζήτησε την αποσυμφόρηση της υπηρεσίας με ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. Μάλιστα υπήρξε επικοινωνία με το νέο Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας, κ. Αθανάσιο Κασόλα, προκειμένου να εξευρεθεί δημοτικό κτίριο για τη στέγαση της υπηρεσίας. Επιπλέον, ο Βουλευτής μετέφερε την κακή κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο όπου στεγάζεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Κοντάραινα, ζητώντας τη συνδρομή του Υπουργείου προκειμένου να γίνει η απαραίτητη ανακαίνιση.

Μετέφερε ακόμη το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Εγκλουβής, το οποίο γνωστοποίησε στο Βουλευτή ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εγκλουβής, κ. Ηλίας Κούρτης, όπου η Πυροσβεστική Λευκάδας έχει διαπιστώσει δυσκολία πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων και εκκένωσης της περιοχής σε περίπτωση πυρκαγιάς. Αίτημα της υπηρεσίας είναι η διάνοιξη του δρόμου, από τον δρόμο που οδηγεί στον Άγιο Δονάτο μέχρι την Πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα. Ο Υπουργός είπε να αποστείλει ο Δήμος αίτημα στο Υπουργείο, συνοδευόμενο από τα έγγραφα της Πυροσβεστικής, για περαιτέρω ενέργειες επίλυσης του προβλήματος.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε ακόμα στο ζήτημα της πυροπροστασίας του ιστορικού κέντρου της Λευκάδας, κάνοντας μνεία στην καταστροφική πυρκαγιά του 2016. Το Υπουργείο ζήτησε να υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση από την Π.Υ. Λευκάδας για δίκτυο πυρασφάλειας και προμήθεια μικρών, ευέλικτων οχημάτων.

Τέλος, ο Βουλευτής συζήτησε διεξοδικά το θέμα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει στη Λευκάδα, αίτημα που είχε μεταφέρει κατά το παρελθόν στους αρμόδιους Υπουργούς, επισημαίνοντας ότι επιχειρησιακά και διοικητικά το νησί προσφέρεται λόγω της κεντρικής του θέσης και της οδικής σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *