Ο Αντιπ/ρχης στους Αγιασμούς των σχολείων…

Ο Αντιπ/ρχης στους Αγιασμούς των σχολείων…

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ι Ν

ΠΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές το Γυμνάσιο Βασιλικής» – Ο Αντιπεριφερειάρχης στους αγιασμούς στο Γυμνάσιο Βασιλικής, στο Δημοτικό Σχολείο Μαραντοχωρίου και στο 2ο & 3ο Δημοτικό Λευκάδας

 

«Πρώτο κουδούνι» σήμερα (11/9/2023) και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, παραβρέθηκε στους αγιασμούς για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, στο Δημοτικό Σχολείο Μαραντοχωρίου και στο Γυμνάσιο Βασιλικής, και αντάλλαξε ευχές για την έναρξη του νέου σχολικού έτους με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

 

Πλήθος κόσμου και αρχών συγκέντρωσε ο αγιασμός στο Γυμνάσιο Βασιλικής, που τελέσθη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλος, αφού το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας έχει ολοκληρώσει όλες τις τεχνικές εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής του σχολείου και το παραδίσει στο Δήμο Λευκάδας για να χρησιμοποιηθεί από αυτή τη σχολική χρονιά.

 

«Με ιδιαίτερη χαρά παραβρέθηκα σήμερα, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο 2ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας, στο Δημοτικό Σχολείο Μαραντοχωρίου και στο Γυμνάσιο Βασιλικής, ανάμεσα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, για τον καθιερωμένο αγιασμό.

 

Φέτος όμως είναι μια σημαδιακή χρονιά και βεβαίως αναφέρομαι στο Γυμνάσιο της Βασιλικής, που ανακαινίσθηκε πλήρως από την Π.Ε. Λευκάδας και πλέον είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί τα παιδιά της Βασιλικής και ολόκληρης της Νότιας Λευκάδας. Μάλιστα, μετά το σύντομο χαιρετισμό μου και τις ευχές για καλή σχολική χρονιά, ήμουν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω δημοσίως ότι διευθετήθηκε το διοικητικό θέμα της λειτουργίας του σχολείου, που προκάλεσαν ορισμένοι. Πλέον, το σχολείο μπορεί να υποδεχθεί μαθητές και εκπαιδευτικούς, και μπορούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα στη νέα σχολική μονάδα ‘στολίδι’ για το νησί μας.

 

Είναι αλήθεια ότι στη διαδρομή του έργου υπήρξαν αντιξοότητες, αλλά πάντα ήμασταν παρόντες και δίναμε λύσεις, και τα αποτελέσματα είναι ορατά και στον πλέον δύσπιστο.

 

Όπως και πέρσι, που παραδώσαμε το 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, έτσι και εφέτος, η χρονιά ξεκινά αισιόδοξα, αυτή τη φορά με το Γυμνάσιο της Βασιλικής» δήλωσε μετά το πέρας του αγιασμού ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Στον αγιασμό του Γυμνασίου της Βασιλικής παραβρέθηκαν ακόμα, ο Δήμαρχος Λευκάδας, Χαράλαμπος Καλός, o Αντιδήμαρχος, Νίκος Αργυρός, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, Νικόλαος Παπαθανασίου, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων της Νότιας Λευκάδας, Σταμάτης Αργυρός (Τ.Κ. Βασιλικής), Σπύρος Καράς (Τ.Κ. Σύβρου), Σπύρος Φατούρος (Τ.Κ. Μαραντοχωρίου), Ζώης Κατηφόρης (Τ.Κ. Αγίου Πέτρου), καθώς και ο πρώην Αντιδήμαρχος, Γιώργος Σολδάτος.

Ο Αντιπ/ρχης στους Αγιασμούς των σχολείων…

Βίντεο με τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, κατά τον αγιασμό στο Γυμνάσιο Βασιλικής, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=gKIdhFeZ67w&list=PL_2mPNUW8A76v84ke0b83G2hZfWUDpYFe

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *