Περιηγητικός περίπατος στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας

Περιηγητικός περίπατος στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας

Δελτίο τύπου

της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας

 

    Σήμερα Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, στις 9.30΄το πρωί, άνθρωποι όλων των ηλικιών, που μας ενώνει η αγάπη και το ενδιαφέρον για την ιστορία του τόπου μας, περιηγηθήκαμε  και γνωρίσαμε καλύτερα το μοναδικό μας Κάστρο.

Το Φρούριο της Αγίας Μαύρας είναι η ίδια η ιστορία του τόπου μας, εφόσον για αιώνες παρείχε αποτελεσματική προστασία απ’ τους επίδοξους κατακτητές και μέσα στα τείχη του στεγάστηκε η πρωτεύουσα του νησιού για αιώνες. Στους χώρους του βρήκαν επίσης  φιλόξενη στέγη Μικρασιάτες πρόσφυγες το 1922.

 

Την ιστορία και τη σημασία του Κάστρου μας παρουσίασε με το μοναδικό του τρόπο ο ερευνητής και συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου (έκδοση της Βιβλιοθήκης μας) κ. Νίκος Βαγενάς, τον οποίο ευχαριστούμε θερμότατα.

 

Πολλές ευχαριστίες αξίζουν στην φύλακα του Κάστρου κ. Φρόσω Χαλκιοπούλου, η οποία πρόθυμα μας υποδέχτηκε και συνέβαλε καθοριστικά στο να γίνει ο περίπατός μας ακόμα πιο ουσιαστικός.

 

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που με την παρουσία και τις επισημάνσεις τους έκαναν ακόμη πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα τη βόλτα μας.

  Περιηγητικός περίπατος στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας

 

1953-2023, 70  χρόνια Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας

Λοχ. Ροντογιάννη 11, τηλ. 2645022502  email: vivllefk@sch.gr

 www: lefkaslibrary.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *