Συγκινημένος ο Δρ Ξενοφών Βεργίνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

Συγκινημένος ο Δρ Ξενοφών Βεργίνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

Έντονα συγκινημένος ο κ. Ξενοφών Βεργίνης κατά την σημερινή ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για Δήμαρχος Λευκάδας

*****

Με μια ανοιχτή συνέντευξη τύπου στο γραφείο του στην πόλη της Λευκάδας ο Δρ Ξενοφών Βεργίνης ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ την απόφασή του να είναι στις Δημοτικές  εκλογές του Οκτώβρη υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας.

Ήταν μια μακροσκελής ανακοίνωση από καρδιάς, στην διάρκεια της οποίας  ο ίδιος συγκινήθηκε βαθιά και υποχρεώθηκε να την διακόψει για λίγες στιγμές.

Στο τέλος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και τους ζήτησε να μεταφέρουν τα λόγια του και το νόημά τους στους συμπολίτες μας.

Η ανακοίνωση του ήταν ως εξής:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΡ ΞΕΝΟΦΩΝ ΒΕΡΓΙΝΗΣ

Αγαπητοί μου και αγαπητές μου,

Σας ευχαριστώ πολύ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μου.

Σας κάλεσα σήμερα κοντά μου, εδώ στο γραφείο μου, για να μοιραστώ μαζί σας την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Λευκάδας (Λευκάδα, Κάλαμος, Καστός και λοιπά νησιά) στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Είναι για μένα μια απόφαση Συνείδησης και Χρέους.

Είναι μια απόφαση, που αισθάνθηκα ως κάλεσμα και απαίτηση όλων των απανταχού Λευκαδίων και όχι μόνο.

Αυτή μου την απόφαση επιθυμώ να την κοινωνήσετε στον Λευκαδίτικο λαό για μια Συμφωνία Ενότητας, όλων των δυνάμεων της Λευκάδας, για να προχωρήσουμε μπροστά με όραμα και έργο, με γνώσεις και εμπειρία, με τόλμη και αποφασιστικότητα, με βούληση και αποτελεσματικότητα, για κοινούς αγώνες, προκειμένου να κερδίσουμε την προοπτική και το μέλλον της νεολαίας και των γενεών που ακολουθούν καθώς και την ευημερία του τόπου μας.

Στην μακρόχρονη πορεία μου στο δημόσιο βίο της χώρας και ιδιαίτερα της Λευκάδας μας, ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα (από το Δημοτικό ως και το Πανεπιστήμιο), το Επιχειρείν, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτική ( Βουλευτής και Διοικητής πολλών δημοσίων Οργανισμών και επιχειρήσεων) αλλά και την κοινωνία ως σύνολο. Και υπηρέτησα με πείσμα, υπευθυνότητα, συνέπεια κι επιτυχία. Βάσει αυτής της επιτυχίας ήταν η σοβαρή προετοιμασία, η συνεννόηση, η συναίνεση, η σύνθεση για δημιουργία, αλλά και η Κρίση πριν την Κριτική.

Όραμα δικό μου και των συνεργατών μου, που θα συμπορευτούμε μαζί είναι η Λευκάδα που αγαπάμε, η Λευκάδα που μας αξίζει. Θα παραμερίσουμε τα όποια μικρά κι ασήμαντα που μας χωρίζουν και θα  αναδείξουμε τα πολλά και σημαντικά που μας ενώνουν.

Βασικός στόχος μου και των συνεργατών μου, είναι να δημιουργήσουμε ένα ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ που αφορά το σύνολο των πολιτών και των δραστηριοτήτων της επικράτειας του.

 

ΠΥΛΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

 

Ο στρατηγικός σχεδιασμός ισορροπίας και αειφόρου συνολικής ανάπτυξης, που κέντρο ενδιαφέροντος είναι ο Άνθρωπος και αφορά ολόκληρο το Νομό. Επομένως και τους δυο Δήμους (Λευκάδας και Μεγανησίου) με διάκριση σε ζώνες ανάπτυξης:  νησιωτική ζώνη, παραλιακή ζώνη και ορεινός όγκος, όπου θα αναπτυχθούν όλες οι μορφές οικονομίας που ταιριάζουν στο Νομό. Στον συνολικό σχεδιασμό πρέπει να συμπεριληφθεί επίσης: η χωροταξική ενότητα Λευκάδας, Ακαρνανίας και Πρεβέζης,  όπου θεωρείται απαραίτητη η συνεργασία των τριών Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου. Προκειμένου να διασφαλιστούν οι εξωτερικές οικονομίες κλίμακας ώστε να απορροφηθούν οι απαραίτητοι Εθνικοί και ιδιαίτερα οι  κοινοτικοί πόροι.

 

  • Η αναβάθμιση διαχείρισης και λειτουργίας του Θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Προσωπικού που την υπηρετεί από θέση ευθύνης, ώστε να ανταποκρίνονται στις καθημερινές, πάγιες και διαρκείς- σύγχρονες απαιτήσεις των πολιτών, των νοικοκυριών, των φορέων και των επιχειρήσεων
  • Ο στρατηγικός σχεδιασμός ισόρροπης και αειφόρου συνολικής ανάπτυξης που κέντρο ενδιαφέροντος θα είναι ο Άνθρωπος.
  • Η αξιοποίηση με απόλυτη προτεραιότητα των διαθέσιμων παραγωγικών φυσικών πόρων του Δήμου και του Ανθρώπινου δυναμικού.
  • Ο προγραμματισμός ενεργειών και έργων (παλαιών και νέων) που θα εντάσσονται σε χρονικές προτεραιότητες, εκτέλεσης και απόδοσης του κάθε έργου, με συγκεκριμένους στόχους.
  • Η άμεση διασφάλιση συνθηκών ομαλής διαχείρισης και λειτουργίας της καθημερινότητας που αφορά πολίτες και φορείς.
  • Το «νοικοκύρεμα» στα οικονομικά του Δήμου με επαύξηση των πόρων και αποτελεσματική διαχείριση.

 

 

Αρχές μας: η οργάνωση και διαχείριση, η  εργατικότητα και  η υπευθυνότητα, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα, η διαφάνεια και ο σεβασμός στον πολίτη με στόχο την εκτίμηση και το σεβασμό  του πολίτη προς τον Θεσμό.

 

Πεποίθηση μου είναι ότι στη σημερινή εποχή δε χωρούν πολιτικές, κομματικές και κοινωνικές πρακτικές και διακρίσεις.

Χρέος μας είναι να αλλάξουμε και να φύγουμε μπροστά. Να φύγουμε από τα λόγια και τις κενές υποσχέσεις και να περάσουμε σε ρεαλιστικές πράξεις και λύσεις, ώστε το όραμα της συναίνεσης, να ωφελήσει τον τόπο και τους πολίτες. Να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα την καθημερινότητα και να λύσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα που κρατούν πίσω την κοινωνική και  οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.

Προσωπικά στην μακρόχρονη πορεία της ζωής μου, κρατώ την πόρτα μου, πάντα ανοιχτή σε όλους και η προσφορά μου ήταν και είναι ειλικρινής με αγάπη.

Ήμουνα και Είμαι πάντα ο Δικός σας Άνθρωπος.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε. Σας εμπιστεύομαι και παρακαλώ να μεταφέρετε τα λόγια μου και το νόημα τους  στους συμπολίτες μας.

Συγκινημένος ο Δρ Ξενοφών Βεργίνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

Παραστατικός και αρκούντως πειστικός ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος…

*****

Στο τέλος της συνέντευξης ρωτήσαμε τον κ. Βεργίνη πως σκέφτεται να ξεπεράσει το υπάρχον νομικό πλαίσιο οικονομικής διαχείρισης του Δήμου, αφού όπως είναι γνωστό οι Δήμοι ευρίσκονται και λειτουργούν υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του αρμοδίου υπουργού και άλλων φορέων της κεντρικής Διοίκησης. Και φέραμε σαν παράδειγμα τον Δήμο Λευκάδας φέτος, ο οποίος ζήτησε να εγκριθούν 26 εποχιακοί εργάτες του πρασίνου (για όλα τα νησιά και τους οικισμούς τους, οι οποίοι μάλιστα θα πληρωθούν με χρήματα του Δήμου. Παρά ταύτα  ο υπουργός ενέκρινε μόλις τους δυο (από τους 26)…

Αυτός απατώντας μας θύμισε πως τέτοιας φύσεως προβλήματα και δυσλειτουργίες συνάντησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε και ότι όταν εμποδίζεται κάτι σωστό και τεκμηριωμένο, με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να αλλάξει ο σχετικός νόμος, όπως για παράδειγμα έγινε με το οικόπεδο-κληροδότημα  στο οποίο χτίστηκε τελικά  το Νοσοκομείο, με την ανέγερση των  λαϊκών εργατικών κατοικιών σε γη υψηλής παραγωγικότητας (στα “Περιβόλια”) κ.λ.π…κ.λ.π.

*****

Συγκινημένος ο Δρ Ξενοφών Βεργίνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

Άποψη των 2/3 του συνόλου των δημοσιογράφων της συνέντευξης. Που σημαίνει πως υπήρχαν ακόμη τρεις οι οποίοι βρίσκονται εκτός πλάνου και πίσω από την κάμερα που τράβηξε την φωτογραφία...

Επειδή το θέμα είναι επίκαιρο εξ αιτίας και της ανεκδιήγητης “οργάνωσης και εκτέλεσης” της συνέντευξης του Υπουργού Ναυτιλίας χθες ,στα γραφεία της ΝΟΔΕ, πρέπει  να πούμε πως στην συνέντευξη του κ. Βεργίνη παρευρέθησαν οκτώ Λευκαδίτες δημοσιογράφοι τοπικών ΜΜΕ και χωρίς σ΄ αυτούς να  περιλαμβάνουμε τον επίσης Λευκαδίτη συνεργάτη του υποψηφίου κ. Σωτήρη Κάτσενο, ο οποίος είχε τον συντονισμό της συνέντευξης…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *