Βουλευτής Θ. Καββαδάς: Παραδόθηκε ο δρόμος Άκτιο-Αγ. Νικόλαος

Βουλευτής Θ. Καββαδάς: Παραδόθηκε ο δρόμος Άκτιο Αγ. Νικόλαος

Θανάσης Καββαδάς: «Παραδόθηκε ο δρόμος Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, ένα έργο που διευκολύνει την πρόσβαση στη Λευκάδα και δημιουργεί προϋποθέσεις τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης»

 

Παραδόθηκε ο δρόμος Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, μήκους 5 χιλιομέτρων, ο οποίος κατασκευάστηκε στα πλαίσια του έργου της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τη Βόνιτσα και το Άκτιο. Τα έργα, που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», αφορούσαν την αναβάθμιση του δρόμου και την κατασκευή αγωγού ύδρευσης μήκους 7,5 χλμ, χρηματοδοτούμενου από εθνικούς πόρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος θα ενωθεί με τον μεγάλο αγωγό Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, ώστε να βελτιωθεί η υδροδότηση του νησιού.

Το έργο θα διευκολύνει και θα συντομεύσει τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα, καθώς βεβαίως και τη σύνδεση με την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τη Λευκάδα, αφού παραδόθηκε ο οδικός άξονας Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, ένα μεγάλο και χρήσιμο έργο όχι μόνο για το νησί μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και οφείλω να πω ότι αισθάνομαι και μια προσωπική δικαίωση για τη συμβολή μου στο να διεκδικηθεί και εντέλει να υλοποιηθεί το έργο. Διότι οφείλω να θυμίσω ότι το Νοέμβριο του 2017, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε διατυπώσει ενστάσεις σχετικά με τη σκοπιμότητα χρηματοδότησης και υλοποίησης του τμήματος των 5 χιλιομέτρων του δρόμου Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, από πόρους του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Τότε είχα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε να αποτραπεί ο αποκλεισμός του έργου, με πολλές συναντήσεις μου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και με ερώτησή μου στη Βουλή προς τον ίδιο τον τότε Υπουργό κ. Σπίρτζη. Έτσι μπορέσαμε να φτάσουμε σήμερα στο αίσιο αποτέλεσμα να έχουμε έναν αναβαθμισμένο, σύγχρονο και ασφαλή δρόμο για τις μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε δεσμευθεί για την ολοκλήρωση του δρόμου Άκτιο – Άγιος Νικόλαος μέσα σε αυτήν, την πρώτη τετραετία διακυβέρνησης. Και είναι μία ακόμα δέσμευση που υλοποιείται, που γίνεται χειροπιαστό έργο. Έτσι πορευθήκαμε 4 χρόνια, έτσι θα συνεχίσουμε, με αλήθεια και έργο, για να υλοποιήσουμε όσα δρομολογήσαμε, για να τελειώσουμε όσα ξεκινήσαμε.»

Δείτε εδώ το νέο δρόμο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *