Παρουσίαση του Master Plan για την Ανάπλαση του κτήματος “Πασά”

Παρουσίαση του Master Plan για την Ανάπλαση του κτήματος “Πασά”

Ανδρέας Κτενάς: «Έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την Ανάπλαση του Κτήματος Πασά»

 

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου προχθές (6/4/2023) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Master Plan για την ανάπλαση και αξιοποίηση του Κτήματος Πασά, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

 

«Με την αποψινή παρουσίαση του Master Plan της ανάπλασης του Κτήματος Πασά και τη διαβούλευση που υπήρξε, έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Λευκάδας.

 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη μεγάλη και ενεργή συμμετοχή εκπροσώπων της κοινωνίας της Λευκάδας, καθώς η ανάπλαση του Κτήματος Πασά αφορά όλους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας και ενασχόλησης.

 

Με σεβασμό στην ιστορία, τη φυσιογνωμία, τον χαρακτήρα και το φυσικό περιβάλλον του Κτήματος Πασά, παρουσιάσαμε στις Λευκαδίτισσες και τους Λευκαδίτες το σχέδιό μας. Μέσα από ήπιες παρεμβάσεις και μια σύγχρονη αρχιτεκτονική ματιά, επιδιώκουμε να μπει τέλος στη μακρά περίοδο υποβάθμισης του χώρου και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο περιαστικό πάρκο. Ένα χώρο, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς και θα προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες άφθονες ευκαιρίες για δραστηριότητες περιβαλλοντικές, πολιτισμού, συνεδρίων, αθλητισμού, αναψυχής, τοπικών προϊόντων, κλπ.

 

Τα πολλά θετικά σχόλια που απέσπασε το σχέδιο, μας γεμίζουν ικανοποίηση και μας δίνουν δύναμη, ενώ η ενθουσιώδης συμμετοχή του κόσμου με προτάσεις και επισημάνσεις αποτελούν πολύτιμα εφόδια για τη συνέχεια.

 

Βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε βήμα – βήμα αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

 

Σε κάθε στάδιο της προσπάθειάς μας θα είμαστε μαζί με την κοινωνία, καθώς πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, που θα αλλάξει την όψη της ευρύτερης περιοχής, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων όλου του νησιού και θα διαμορφώσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές για τη Λευκάδα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς μετά το τέλος της εκδήλωσης.

 

Το Master Plan παρουσίασε η μελετητική ομάδα, η οποία αναφέρθηκε στην πλήρη αναβάθμιση του χώρου, με οικολογική ισορροπία και στοιχεία αειφορίας, για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, που θα αποτελούν κίνητρο για κατοίκους, οικογένειες, σχολεία και τουρίστες να επισκεφθούν το Κτήμα Πασά και την ευρύτερη περιοχή.

 

Στους βασικούς άξονες της ανάπλασης του Κτήματος Πασά περιλαμβάνονται:

 • Υποδοχή / Infokiosk και Εκθετήριο τοπικών προϊόντων.
 • Συνεδριακό Κέντρο 200 ατόμων που θα περιλαμβάνει αίθουσα συνεδριάσεων, εκθεσιακό χώρο, γραφεία συλλόγων, υπόστυλο ημιυπαίθριο χώρο, αναψυκτήριο και βοηθητικούς χώρους.
 • Ανοικτό Θέατρο 500 ατόμων με δυνατότητα σκίασης και υπόσκαφους βοηθητικούς χώρους και καμαρίνια.
 • Περιβαλλοντική / Εκπαιδευτική Νησίδα με ενδημικά είδη (αρωματικά φυτά, θάμνους, δένδρα, κλπ.) και σε πρώτο πλάνο την «Ασπρολιά Λευκάδας».
 • Γωνιά Ανακύκλωσης.
 • Παιδική Χαρά.
 • Χώρο Ψυχαγωγίας & Άθλησης Ενηλίκων με υπαίθριο σκάκι και υπαίθρια όργανα γυμναστικής.
 • Περιπατητικές Διαδρομές.
 • Ελεύθερους Χώρους Πράσινου.
 • Φωτογραφική Διαδρομή / Παρατηρητήριο / Σημείο Θέας.
 • Γήπεδα & Χώροι Αθλητισμού
 • Πεζογέφυρα – Τοπόσημο, που θα συνδέει το παραθαλάσσιο τμήμα του Κτήματος με αυτό που βρίσκεται πάνω από τον επαρχιακό δρόμο.
 • Χώροι Στάθμευσης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *