Ανδρέας Κτενάς: Εκσυγχρονίζουμε το Κέντρο Υγείας Βασιλικής

Ανδρέας Κτενάς: Εκσυγχρονίζουμε το Κέντρο Υγείας Βασιλικής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Εκσυγχρονίζουμε το Κέντρο Υγείας Βασιλικής» – Προς ολοκλήρωση η μελέτη

 

Σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, του εξοπλισμού και της λειτουργικότητας του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Βασιλικής, προϋπολογισμού 49.600 ευρώ.

 

Το πρωί της Δευτέρας (19/9/2022), ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικής, Σταμάτη Αργυρού, επισκέφθηκαν το Κ.Υ. Βασιλικής όπου συνεργείο του μελετητή – με επικεφαλής τον Δρ. Πολιτικό Μηχανικό και Καθηγητή στο Εργαστήριο Τεχνολογίας & Αντοχής Υλικών του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χάρη Αποστολόπουλο – πραγματοποίησε μη-καταστροφικές δοκιμές, ελέγχους και μετρήσεις στο κτίριο.

Ανδρέας Κτενάς: Εκσυγχρονίζουμε το Κέντρο Υγείας Βασιλικής
Παράλληλα, υπήρξαν συζητήσεις με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο για τη λειτουργία του Κ.Υ. Βασιλικής, Γενικό Ιατρό, Χρήστο Αναγνωστόπουλο, και τον Νοσηλευτή Τ.Ε., Αθανάσιο Ευαγγελάτο, για την αποτελεσματική καταγραφή των αναγκών στη διαρρύθμιση και οργάνωση των χώρων και των λειτουργιών του Κέντρου Υγείας, ώστε να ενσωματωθούν στις προβλέψεις της μελέτης.

 

«Η Περιφέρεια ανέλαβε να μελετήσει, κατασκευάσει και εξοπλίσει τα Κέντρα Υγείας των τεσσάρων μεγάλων νησιών της, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως από την Περιφερειάρχη κ. Κράτσα και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, συμβάλλοντας έμπρακτα στις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει η Υγειονομική μας Περιφέρεια.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια εκσυγχρονίζει το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, ώστε να καλύπτει όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις και απαιτήσεις. Πρόκειται για μια κρίσιμη μονάδα στον υγειονομικό χάρτη της Π.Ε. Λευκάδας, που εξυπηρετεί γεωγραφικά όλο το νότιο τμήμα της και το οποίο δέχεται τεράστιο φόρτο κατά την τουριστική περίοδο.

 

Η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι προ των πυλών, ενώ πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν πρόκειται για μια απλή ανακαίνιση, αλλά για μια ουσιαστική και πολυεπίπεδη παρέμβαση, δηλ. σε επίπεδο κτιριακών υποδομών, σε επίπεδο εξοπλισμού και σε οργανωτικό επίπεδο. Στόχος η ποιοτικότερη, πληρέστερη και ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας από το Κ.Υ. Βασιλικής προς τους εξυπηρετούμενους κατοίκους και επισκέπτες» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Ανδρέας Κτενάς: Εκσυγχρονίζουμε το Κέντρο Υγείας Βασιλικής

Η μελέτη του Κ.Υ. Βασιλικής, εκπονείται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης «Αποκατάσταση Κτιρίων των Κέντρων Υγείας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠε) Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, που υπέγραψαν στις 10 Ιουλίου 2020, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και ο Διοικητής 6ης ΥΠε, Γιάννης Καρβέλης.

 

Το έργο της μελέτης «Τεχνικός Σύμβουλος για την Αποκατάσταση των Κτιρίων των Κέντρων Υγείας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Λευκάδας», προϋπολογισμού 49.600 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2020ΕΠ02200001, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο το μελετητικό γραφείο «ΠΡΟΘΕΣΙΣ».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *