Η παρουσίαση των υποψηφίων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

αρχική

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Ρεπορτάζ: Ν. ΓΑΖΗΣ

Έγινε χθες (Παρασκευή 16-1-2015) το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στη Λευκάδα η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της Λευκάδας του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου ΚΙΔΗΣΟ. Απ΄ότι φάνηκε το νέο αυτό κόμμα βασίζεται σε εξαιρετικά παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ ξεστράτισε από τις αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη και φιλοδοξούν μ΄ αυτό να επανέλθουν στην σοσιαλιστική “ορθοδοξία”.

Στον γνωστό γι αυτόν ρόλο του (άτυπου) “οργανωτικού γραμματέα” ήταν ο έμπειρος στα κομματικά και εκλογικά μονοπάτια Βαγγέλης Θεριανός, ο οποίος είχε κατ΄επανάληψη στο παρελθόν τέτοιο ρόλο στο ΠΑΣΟΚ και ήταν αυτός που παρουσίασε τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου. Μετά, το λόγο πήρε για έναν σύντομο χαιρετισμό το  στέλεχος του νέου κόμματος (και πολύ παλιό του ΠΑΣΟΚ) Ζώης Παλιογιάννης με καταγωγή από Πλαγιά, που είναι ένας απ΄ αυτούς που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Από τους υποψηφίους πρώτος μίλησε ο Βησσαρίων Πολίτης από το Μεγανήσι, διαχρονικό στέλεχος των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, που γνωρίστηκε και συντάχθηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Αμερική από την εποχή του ΠΑΚ, ο οποίος με παραστατικό τρόπο μετέδωσε τον δικό του παλμό στο ακροατήριο και χειροκροτήθηκε θερμά. Ακολούθησε ο πολιτικός επιστήμων και επίσης παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόσο στην Αθήνα όσο και στις εδώ τοπικές οργανώσεις, Γιώργος Σκιαδαρέσης από τους Σφακιώτες, που είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, ενώ είχε χρηματίσει και διευθυντής στο πολιτικό γραφείο του αείμνηστου βουλευτή (και υπουργού) Γιώργου Κτενά, αλλά εργάστηκε και στην εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο υπουργείο της Νέας Γενιάς.  Τελευταίος μίλησε ο νεότερος από όλους τους υποψηφίους του νέου κόμματος πανελλαδικά -όπως μας είπε- ο 27χρονος Παναγιώτης Φερεντίνος, εν ενεργεία υποπλοίαρχος σε ποντοπόρα πλοία του Εμπορικού Ναυτικού με καταγωγή από το Μεγανήσι και διαμονή στην πόλη της Λευκάδας, ο οποίος εξήγησε για ποιους λόγους θεώρησε τιμή την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του νέου Κινήματος.

Τελευταίος μίλησε ο υπεύθυνος τύπου του νέου Κινήματος γιατρός κ. Μιχάλης Αρετής, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τοπικών μέχων που παρευρέθηκαν, τοποθετήθηκε για την αναγκαιότητα που υπηρετεί το νέο Κίνημα.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν σε όλες τις κυρίες που παρευρέθηκαν από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο (που ως γνωστόν αποτελεί και το έμβλημα του νέου κόμματος), ενώ κάποιοι τυχεροί απ΄ τους άνδρες (μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων) πήραν από ένα τριαντάφυλλο, απ΄ αυτά που περίσσεψαν…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *