Η φιλανθρωπική εκδήλωση ενίσχυσης του Γηροκομείου Λευκάδας

αρχική

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδας και Ιθάκης να ενισχύσουν την φιλανθρωπική εκδήλωση, που σαν σκοπό της είχε την ενίσχυση του Γηροκομείου Λευκάδας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του κτήματος Γαρδέλη στο Νυδρί λοιπόν, την Παρασκευή (2-1-15) το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεόφιλος ευλόγησε την πίτα του Γηροκομείου.

Καλωσορίζοντας στην συνέχεια τους παρευρικόμενους, ο Σεβασμιώτατος τους είπε πως με την παρουσία τους συμπαραστέκονται στο έργο της εκκλησίας. Τόνισε πως η χριστιανική αγάπη εκφράζεται με την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και τις ανάγκες του, που παραμένουν πάντα οι ίδιες, παρόλες τις συνταρακτικές αλλαγές που συμβαίνουν. Αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από πλευράς της μικρής και φτωχής μας Μητρόπολης για να λειτουργήσει το Γηροκομείο και ευχαρίστησε όσους συνεισφέρουν σ΄ αυτή. Και κάλεσε τους τοπικούς και θεσμικούς παράγοντες να δραστηριοποιηθούν, ώστε η μελετώμενη αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση του Ιδρύματος (που έχει προϋπολογισμό 2.600.000 ευρώ) να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα, διότι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί διαφορετικά.

Στην συνέχεια ευχαρίστησε τους ιδιώτες και τα καταστήματα που προσέφεραν τα τρόφιμα και τα δώρα (για την λαχειοφόρο αγορά) της βραδιάς, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν για την συγκεκριμένη εκδήλωση, την ορχήστρα, τους σερβιτόρους κ.λ.π. Επίσης ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Ιδρύματος, κάνοντας ειδική αναφορά στον πρόεδρό του π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο και το πολύτιμο έργο του και ολοκλήρωσε ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη του “Κτήματος  Γαρδέλη” κ. Σπύρο Σκληρό που για μια ακόμη φορά φιλοξένησε δωρεάν την εκδήλωση για το Γηροκομείο.

Ακολούθησε ένα βίντεο για την 3η ηλικία, και προβλήθηκαν φωτογραφίες με σκηνές απ΄τη καθημερινότητα του Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση εκτός του Σεβασμιωτάτου, της ακολουθίας του και μεγάλου αριθμού ιερωμένων, παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο αντιδήμαρχος Ελλομένου κ. Γιώργος Φίλιππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Πάνος Γαζής, Ηλίας Κοντογιώργης, Εύα Κατωπόδη, Θανάσης Καββαδάς και πάρα πολύς κόσμος.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην πούμε πόσο ποιοτική ήταν η ορχήστρα, που πραγματικά ξεσήκωσε τον κόσμο για χορό, καθώς και πόσο πλούσιος ήταν ο μπουφές σε ποικιλία, σε ποιότητα και με επάρκεια φρούτων και γλυκού για το τέλος. Η λαχειοφόρος αγορά τέλος είχε από κάποιο δώρο για τον καθένα, αφού περιλάμβανε ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδόν εφτακόσια δώρα!

Και του χρόνου!

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Ν. ΓΑΖΗ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *