Οι χαρές κι οι απογοητεύσεις της μικρής Όλγας

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν (=Μην λες πολλά)

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που ήταν φιλόσοφοι. Το γνωμικό σε εντελώς ελεύθερη  μετάφραση σημαίνει, το να μιλά κάποιος σύντομα και περιεκτικά είναι φιλοσοφική στάση ζωής.

Ειδικά για τα πολιτικά πρόσωπα όμως, υπάρχει και μια ελαφρώς διαφορετική παράφραση: “Είναι σοφό να μην λες πολλά”. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει με μήνυμα που μας έστειλε ένας φίλος αναγνώστης, (με το αίτημα να δημοσιεύσουμε τα γραφόμενά του), ο οποίος προφανώς είναι και …άσπονδος φίλος του δημάρχου μας. Και στην συνέχεια δικαιολογεί αυτή του την άποψη συμπληρώνοντας, ” γιατί όσα περισσότερα λες -και ακόμα χειρότερα όσα περισσότερα γράφεις- τόσο δεν αποκλείεται να τα βρεις στο μέλλον σαν μπούμεραγκ  μπροστά σου!

***

Ας δούμε όμως το μήνυμα του φίλου στο σύνολό του:

” Η παρακάτω δημοσίευση αναρτήθηκε από τον δήμαρχο -προ εξαμήνου και περισσότερο- στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, για την μικρή Όλγα που ευτυχισμένη πλέον του έστειλε τις ευχαριστίες και την αγάπη της, ακολουθούμενες από το δικό του σχόλιο:

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν (=Μην λες πολλά)

***

Εξήμισι μήνες μετά όμως, δείτε πως έχει καταντήσει το συγκεκριμένο συντριβάνι, πράγμα που χωρίς αμφιβολία θα προκάλεσε στην μικρή Όλγα ακόμη περισσότερη στενοχώρια από τότε, αφού πλέον σ΄ εκείνη λογικά προστέθηκε κι η απογοήτευση!

Η σημερινή η κατάσταση του συντριβανιού στον Μαρκά είναι όπως την βλέπετε εδώ:

Οι χαρές κι οι απογοητεύσεις της μικρής Όλγας

Κι αν η μικρή Όλγα -ή οποιοσδήποτε άλλος- κοιτάξει και λίγο παραδίπλα δείτε στην επόμενη φωτογραφία τι άλλο θα δει, που είναι βέβαιο πως θα του αυξήσει ακόμα περισσότερο την στεναχώρια:

Οι χαρές κι οι απογοητεύσεις της μικρής Όλγας

***

Υ.Γ: Σύμφωνα πάντως με μια τελευταία πληροφόρηση που είχα, να ποια ήταν η αιτία της εγκατάλειψης του συντιβανιού στον  Μαρκά:

Οι χαρές κι οι απογοητεύσεις της μικρής Όλγας

Προφανώς κρίθηκε πως θα ήταν καλύτερα η λειτουργία του συντριβανιού του Μαρκά, να αντικατασταθεί από άλλον τύπο συντριβανιού, κάτω από την γέφυρα του Πόντε, που είναι και στην είσοδο της πόλης, ώστε να καλοδέχεται -σαν αξιοθέατο- τους τουρίστες.!

(Σημείωση Σύνταξης: Κι εμείς που το είχαμε εκλάβει σαν βλάβη! Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ένα μήνα τώρα δεν επισκευάστηκε…)

***

Υ.Γ.2: Το μοναδικό πρόβλημα που έμεινε τελικά, είναι πως θα πεισθεί για όλα τούτα η μικρή Όλγα, ώστε να μην στεναχωριέται τσάμπα το παιδί… Αυτό όμως μάλλον αποτελεί υποχρέωση του Δημάρχου…

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία

Ένας φίλος και σταθερός αναγνώστης σας

***

Και για την αντιγραφή:

FORTSA LEFKADA.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *