Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών και αύριο

ΠΕ Λευκάδας: Υψηλός ο κίνδυνο πυρκαγιάς στη Λευκάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Παραμένει ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών και αύριο

 

Για τέταρτη (4η) συνεχή ημέρα παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ολόκληρη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητα Λευκάδας.

 

Σύμφωνα με τον σημερινό Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3 / κίτρινος συναγερμός) και για αύριο, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Επιπλέον, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για αύριο αίθριο καιρό με βορειοδυτικούς ανέμους (δείτε την πρόβλεψη της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.hnms.gr/emy/el/forecast/deltia_kairou/prognosi_2imeron).

 

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να τηλεφωνήσουν ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

 

Συνιστάται οι πολίτες να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια (για παράδειγμα ρίψη αναμμένου τσιγάρου, κάψιμο ξερών χόρτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα όπως είναι τα δισκοπρίονα και οι συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, κλπ.).

 

Ιδιαίτερα προσοχή συνιστάται προς τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, κλπ. για την αποφυγή εργασιών στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά (κάψιμο χόρτων, κάπνισμα μελισσών, κλπ.).

 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο (η οποία διαρκεί από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο, καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και η καύση αγρών.

 

Επισυνάπτονται οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά (https://drive.google.com/file/d/1Yt19cVX56cNmNARPfqzQlfzf70U6rF4C/view?usp=sharing).

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *