ΠΕ Λευκάδας: Υψηλός ο κίνδυνο πυρκαγιάς στη Λευκάδα

ΠΕ Λευκάδας: Υψηλός ο κίνδυνο πυρκαγιάς στη Λευκάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Για τρίτη ημέρα σε κίτρινο συναγερμό η Λευκάδα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΕ Λευκάδας: Υψηλός ο κίνδυνο πυρκαγιάς στη Λευκάδα

Παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας καθώς προβλέπεται και για αύριο, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3 / κίτρινος συναγερμός), σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

 

Υπενθυμίζεται ότι και για σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 η πρόβλεψη για την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας είναι επίσης για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3 / κίτρινος συναγερμός).

 

Οποιοσδήποτε πολίτης αντιληφθεί πυρκαγιά παρακαλείται να τηλεφωνήσει ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

 

Συνιστάται οι πολίτες να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια (για παράδειγμα ρίψη αναμμένου τσιγάρου, κάψιμο ξερών χόρτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα όπως είναι τα δισκοπρίονα και οι συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, κλπ.).

 

Ιδιαίτερα προσοχή συνιστάται προς τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, κλπ. για την αποφυγή εργασιών στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά (κάψιμο χόρτων, κάπνισμα μελισσών, κλπ.).

 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο (η οποία διαρκεί από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο, καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και η καύση αγρών.

 

Επισυνάπτονται οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά (https://drive.google.com/file/d/1Yt19cVX56cNmNARPfqzQlfzf70U6rF4C/view?usp=sharing).

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *