Αντί επικηδείου στη μνήμη του αγαπητού μας Φώντα Αθανίτη

Αντί επικηδείου στη μνήμη του αγαπητού μας Φώντα Αθανίτη

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Στη μνήμη του αγαπητού μας ΦΩΝΤΑ ΑΘΑΝΙΤΗ

Δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση αλλά η βροχή που ξέσπασε με το θάνατο του Φώντα είναι ένα γεγονός. Ίσως η Λευκάδα σαν γνήσιο ΜΠΟΥΡΑΝΕΛΟ, ήθελε να τον αποχαιρετήσει όπως παλιά με τις συχνές βροχές.

Ο Φώντας, υπήρξε πολύπλευρη καλλιτεχνική μορφή χορωδός – κανταδόρος – χορευτής – μουσικός αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπος με αυστηρή κριτική διάθεση και με λατρεία στην Λευκαδίτικη και Επτανησιακή κουλτούρα. Παθιαζόταν με την πόλη και την ασυνήθιστη νυκτερινή της λειτουργία.

Βασικός και περιζήτητος στην χορωδία του ΟΡΦΕΑ, έδινε χαρά στην ζωή του μέσα από το χορωδιακό τραγούδι το οποίο συνεχιζόταν μέχρι τις πρωινές ώρες με την φιλόμουση παρέα του, Κώστα Γαζή, Γιάννη Χαμοσφακίδη, τους αείμνηστους Αντώνη Κατωπόδη, Γεράσιμο Τζεφρώνη, Νώντα Βαγενά κ.α. κα ι κατόπιν με την ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ. Συνιδρυτής του χορευτικού τμήματος του ΟΡΦΕΑ, χορευτής και δάσκαλος, έβλεπε με την ίδια ευαισθησία και στήριζε με το ίδιο πάθος όλα τα τμήματα του ομίλου.

Το 2012, αν και υπερήλικας έλαβε μέρος στο αφιέρωμα του ΟΡΦΕΑ για τα 75 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του ομίλου, χορεύοντας μαζί με τα εγγόνια του. Γεγονός όπως μου εκμυστηρεύτηκε ήταν από της πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του. Ήταν τελειομανής. Γύρισε δικό του βίντεο γιατί ήθελε να αναφέρονται όλα τα τμήματα της άλλης οικογένειάς του που ήταν ο ΟΡΦΕΑΣ.

Για μένα  είχε πάντοτε ένα καλό λόγο να πει και δημιουργήθηκε μια αλληλοεκτίμηση και σεβασμός μέσα από την αγάπη μας για τον ΟΡΦΕΑ, το χορωδιακό τραγούδι, την καντάδα και την ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ.

Την αγαπημένη του σύζυγο Άννα, τα δύο του παιδιά τον Αντώνη και τον Σπύρο, τους αμέτρητους φίλους και συγγενείς του μας παρηγορεί ότι ο θάνατος σαν φυσικό φαινόμενο της ζωής δεν θεωρείτε χαμός. Ο θάνατος ενός πολυαγαπημένου προσώπου δεν είναι χαμός διότι ο αγαπητός Φώντας θα μείνει για πάντα ανάμεσά μας, σε όλους όσοι των γνώρισαν και τον αγάπησαν.

 

Καλό παράδεισο φίλε μου

ΒΑΣΙΛΗΣ Χ ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ

Συνταξιούχος δημοσίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *