Το σχόλιο της ημέρας: Ξέχασαν τα αυτονόητα!

Το σχόλιο της ημέρας: Ξέχασαν τα αυτονόητα!

Διαβάσαμε στο χθεσινό δελτίο τύπου του Δήμου για την μεγάλη κατολίσθηση στην Απόλπαινα και θαυμάσαμε την αντίδραση των αρχόντων μας και ιδιαίτερα του Δήμου, ο επικεφαλής του οποίου φαίνεται πως είχε τόσο την πρωτοβουλία όσο και το γενικό πρόσταγμα.

Ομολογούμε όμως πως μας μπέρδεψαν! Γιατί αρχικά, λένε, ότι επιτόπου έσπευσε ο δήμαρχος επικεφαλής μιας μικρής ομάδας άμεσων συνεργατών του και τεχνικών του Δήμου, καθώς κι ο αντιπεριφερειάρχης. Έγινε, λένε,  η πρώτη αξιολόγηση και ελήφθησαν τα πρώτα απαραίτητα μέτρα από πλευράς Δήμου, Περιφέρειας, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Αν αντιλαμβανόμαστε σωστά τα ελληνικά, εδώ ο δήμαρχος και ίσως κι ο αντιπεριφερειάρχης, λειτούργησαν κι αποφάσισαν, εκτός απ΄ τους εαυτούς τους και σαν αστυνόμοι αλλά και σαν πυροσβέστες!

Ακολούθως ο δήμαρχος, μας λένε, (γιατί αλήθεια ο δήμαρχος κι όχι ο αντιπεριφερειάρχης που είναι κι ο καθ΄ ύλην αρμόδιος;), συγκάλεσε στο Δημαρχείο σύσκεψη με οκτώ κορυφαίους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι συναποφάσισαν το κλείσιμο του δρόμου Λευκάδα-Τσουκαλάδες (μέχρι την Φανερωμένη) και η κυκλοφορία να γίνεται μέσω Φρυνίου.

Όμως άρχοντές μου, απ΄την στιγμή που ο δρόμος έκλεισε λόγω της κατολίσθησης, η παράκαμψη της κυκλοφορίας προς Τσουκαλάδες, Άγιο Νικήτα κ.λ.π. μέσω Φρυνίου, φοβάμαι πως αποφασίστηκε απ΄ την μητέρα Φύση και καθόλου δεν απαιτούνταν η σύσκεψη τόσων μεγαλόσχημων παραγόντων γι αυτό. Τέλος πάντων.

Πέρα απ΄ αυτό, ο κάθε λογικός άνθρωπος θα περίμενε απ΄τους άρχοντές μας να λάβουν τα δυο αυτονόητα μέτρα που θα ενημέρωναν και θα διευκόλυναν τους οδηγούς για να ακολουθήσουν την προτεινόμενη διαδρομή:  Το πρώτο ήταν να τοποθετούσαν άμεσα πινακίδες στα κατάλληλα σημεία, ώστε να εκτρέπεται η κυκλοφορία και να οδηγείται προς εκεί.  Το δεύτερο άμεσο μέτρο που επιβάλλονταν, ήταν να τοποθετηθούν πυκνές πινακίδες που να απαγορεύουν (με ποινή γερανού) την στάθμευση και στις δυο πλευρές του οδοστρώματος μέσα στον οικισμό του Φρυνίου, αφού είναι γνωστό πως το πλάτος του είναι εντελώς ανεπαρκές για δυο ρεύματα κυκλοφορίας συν παρκαρισμένα, ακόμα και όταν διέρχονται μικρά Ι.Χ., πόσο μάλλον για μεγαλύτερου μεγέθους αυτοκίνητα…

Το σχόλιο της ημέρας: Ξέχασαν τα αυτονόητα!

Η πινακίδα (στην διασταύρωση Ευστ. Ζάκκα και Ι. Καποδίστρια) δείχνει ευθεία για τους προορισμούς “Απόλπαινα, Τσουκαλάδες, Αγ. Νικήτας, Κάθισμα και Καλαμίτσι” αντί να έχει καλυφθεί το βέλος και να έχει κολληθεί ένα νέο που να δείχνει δεξιά (στην Ι. Καποδίστρια). Και όταν ο οδηγός έστριβε και θα έφθανε στην Πεφανερωμένης, χρειάζονταν μια νέα πινακίδα που να τον στέλνει αριστερά προς Φρύνι. Τόσο απλά!!

*****

Ε, λοιπόν όσο κι αν δεν το πιστεύετε, τίποτε απ΄ αυτά δεν συνέβη. Φαίνεται πως οι εγκέφαλοι των αρχόντων μας είναι πλασμένοι για μεγάλα και σπουδαία πράγματα, αλλά μάλλον υστερούν στα απλά και στα αυτονόητα!

Και βέβαια μερικές ασπροκόκκινες πλαστικές κορδέλες (βλπ. πάνω φωτο) που απλώθηκαν σε κάποια σημεία του δρόμου στο Φρύνι, προφανώς γι αυτό τον σκοπό, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, ελάχιστο αποτέλεσμα έφεραν…

Ο Σχολιαστής 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *