“Λευκογαία”, γιατί αν περιμένουμε απ΄τις αρχές…

«Λευκογαία», γιατί αν περιμένουμε απ΄τις αρχές…

Η Lefkogaia Recycling χρειάζεται εθελοντές για τη στήριξη του έργου της.
“Είναι πολύτιμη η συνεισφορά σας, για μία όμορφη και καθαρή Λευκάδα! “

1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Λίγα λόγια για τη Λευκογαία

Η Λευκογαία είναι ένας αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και εμπορική ιδιότητα. Η λειτουργία του βασίζεται στις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής αλληλεγγύης και υλοποιεί δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά κοινωνικούς σκοπούς και συλλογικά οφέλη. Φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα πρότυπο κέντρο ανακύκλωσης και ενημέρωσης –εκπαίδευσης στη Λευκάδα, που θα εξυπηρετεί τις αρχές της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. Τα κέρδη των δραστηριοτήτων του συνεταιρισμού εκ νόμου διατίθενται στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η ίδρυσή της βασίζεται στο νόμο 4430/16.

Η Λευκογαία δημιουργήθηκε από μια ομάδα κατοίκων του νησιού, αποσκοπεί στην πρακτική διάδοση της ανακύκλωσης με τη μέθοδο της διαλογής στην πηγή και διαχωρισμό των υλικών στο σπίτι, την δουλειά, τον δημόσιο χώρο: χαρτί, πλαστικό, μέταλλα, ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες, τηγανέλαια.
Δραστηριοποιείται στο νησί της Λευκάδας, και σκοπός της είναι η διάδοση των τριών αρχών:. Επαναχρησιμοποίηση- Μείωση-Ανακύκλωση προκειμένου τα κατάλοιπα των προϊόντων του πολιτισμού μας να μην καταλήγουν σε χωματερές, κατασπαταλώντας τους πόρους της κοινωνίας αλλά να γίνονται κρίκοι στην αλυσίδα της κυκλικής οικονομίας.

Παράλληλα προωθεί την ιδέα του εθελοντισμού μέσω της συμμετοχής ενεργών πολιτών, αλλά και της κοινωνικής αλληλεγγύης συλλέγοντας και δωρίζοντας υλικά εκεί που υπάρχει ανάγκη. Εκτός από τα παραπάνω πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού και ενημέρωσης σε σχέση με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

Επικοινωνία Έλενα Μπαζιώτη
6972448322
email: lefkogaia@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *