Επιστολή Φίλιππου Μεσσήνη εν όψει της συνέντευξης του προέδρου του ΤΑΟΛ

(Σημείωση Σύνταξης: Με τον κ. Φίλιππο Μεσσήνη είχαμε μια πολύ ενημερωτική κουβέντα γύρω από το ΤΑΟΛ και τα προβλήματά του, το περασμένο Σάββατο, στα πλαίσια της ενημέρωσης-συνέντευξης που αυτός έδωσε στα τοπικά μέσα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του. Επειδή αμέσως μετά το πέρας της συνέντευξης, διαπιστώσαμε πως είχαμε προσκληθεί και από τον πρόεδρο του ΤΑΟΛ(!) για αντίστοιχη συνέντευξη (για αύριο Παρασκευή 7-4-17), θεωρήσαμε δεοντολογικά πρέπον να μην δημοσιεύσουμε το περιεχόμενο της συνέντευξης του κ. Μεσσήνη πριν ακούσουμε τι έχει να μας πεί για το ίδιο αντικείμενο κι ο πρόεδρος, και στην συνέχεια να δημοσιεύσουμε μαζί τις δυο συνεντεύξεις. Σήμερα όμως πήραμε μια επιστολή απ΄τον κ. Μεσσήνη την οποία και δημοσιεύουμε όπως μας το ζήτησε, αφού μάλλον αυτό θα διευκολύνει και την αυριανή συνέντευξη)…

*****

Κύριε διεθυντά,

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και καλοδεχούμενο, που ο κ. πρόεδρος του ΤΑΟΛ αποφάσισε να δώσει αύριο (Παρασκευή) συνέντευξη στα ΜΜΕ της Λευκάδας, με σκοπό να ενημερώσει (επιτέλους ) τα μέλη του Συνεταιρισμού μας, αλλά και όλους τους Λευκαδίτες, (μιας κι ο Συνεταιρισμός μας είναι και υπόθεση όλων των Λευκαδιτών), για την πορεία υποθέσεών του, που παρότι είναι κρίσιμες για την επιβίωσή του, είτε έχουν βαλτώσει ανεξήγητα, είτε προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία. Το γεγονός βέβαια πως το όψιμο ενδιαφέρον του γι’ αυτήν την συνέντευξη-ενημέρωση εκφράστηκε λίγο μετά από την δική μου πρόσκληση των τοπικών Μ.Μ.Ε. και λιγότερο από δυο ώρες πριν την ώρα της δικής μου προγραμματισμένης ενημέρωσης-συνέντευξης,  θεωρώ πως ήταν μια σπάνια έστω, πλην εντελώς τυχαία σύμπτωση…

Και κατανοώ βέβαια την δική σας δεοντολογική συμπεριφορά, να περιμένετε και την συνέντευξη του προέδρου, πριν δημοσιεύσετε οτιδήποτε απ΄ την δική μου ενημέρωση. Όπως επίσης φαντάζομαι πως θα ζητήσετε και την δική μου συνδρομή προκειμένου να διευκρινιστούν σημεία της συνέντευξης του προέδρου, που πιθανόν θα βρίσκονται σε αντίθεση με τις αλήθειες που σας κατέθεσα στην πρόσφατη συνάντησή μας.

Επειδή όμως η πρόληψη θεωρώ πως είναι καλύτερη απ΄ το εκ των υστέρων ψάξιμο και πέρα απ΄ το γεγονός πως θα είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφόρηση ή αντίκρουση συσκοτισμένων ή αδιευκρίνιστων σημείων, θέτω  υπ΄ όψη σας κάποια γεγονότα και αφήνω στην κρίση σας αν πρέπει να τεθούν στον πρόεδρο κάποια καίρια πιθανά ερωτήματα που προκύπτουν, για τα οποία θα είμαστε όλοι -και κυρίως οι αντιπρόσωποι και τα μέλη- ευτυχείς, αν απαντηθούν απ΄ τον  ίδιο.

Τα κυριότερα γεγονότα έχουν ως εξής:

Α. Κατατέθηκε φάκελος με προσφορά στις 30-12-2016 με επενδυτική πρόταση εταιρείας  για το Οινοποιείο του Συνεταιρισμού στο Κάστρο και τον ευρύτερο χώρο του.

Β. Στις 18-1-2017 αποφασίστηκε από το Δ.Σ. να κληθεί η εταιρεία να απαντήσει σε ζητήματα σχετικά με την πρόταση και ενημερώθηκε γι αυτό απ΄ την Διοίκηση τηλεφωνικά.

Γ. Ακολούθησε η προσωπική τοποθέτηση του προέδρου του ΤΑΟΛ σε συνέντευξή του στο Ράδιο-Πρίσμα στις 6-2-2017, όπου ανέφερε: «Σχετικά με το Κάστρο, είχε βγει μια δημοπρασία μέχρι 31-12. Ήρθε μια πρόταση από μια εταιρεία πάνω σε παλιά της πρόταση, που είχε απορριφθεί από την Γενική Συνέλευση, οπότε δεν υφίσταται…

Δ. Στις 10-2-2017 ήρθε η απάντηση της εταιρείας ότι αναμένει να ορισθεί η ημερομηνία συνάντησης που της προτείναμε σαν Δ.Σ. στα γραφεία του ΤΑΟΛ στη Λευκάδα.

Ε. Ακολούθησαν συνεδριάσεις του Δ.Σ. με τοποθετήσεις κάποιων μελών για ακύρωση της πρόσκλησης της εταιρείας, με κατάληξη την αρνητική σχετική εισήγηση του προέδρου στις 6-3-2017, η οποία αναφέρει «σύμφωνα με την γνωμοδότηση του δικηγόρου και με βάση το Καταστατικό η επιτροπή δεν υφίσταται και το Δ.Σ. θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα με θέμα νέα διαμόρφωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Κάστρου και οι σύμβουλοι να φέρουν προτάσεις».

Υπήρξε αντιπρόταση δική μου: «Να απευθυνθούμε σε έκτακτη γενική Συνέλευση κι από μηδενική βάση να κριθούν όλα τα σχετικά θέματα, από 1-1-2017 μέχρι σήμερα και συμπληρωματικά να ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι και τα μέλη». Αυτό το πρότεινα γιατί δεν είναι δυνατόν για ένα ζήτημα τόσο ζωτικής σημασίας  για τον Συνεταιρισμό, αλλά και για τη Λευκάδα γενικότερα, να λαμβάνονται αποφάσεις από εφτά μέλη του Δ.Σ. μόνο.

Ο λόγος λοιπόν για τον οποίο ζήτησα την συνάντηση με τα ΜΜΕ, ήταν για να ενημερωθούν σχετικά τα 1750 μέλη και οι 68 αντιπρόσωποι του Συνεταιρισμού γι αυτή  την ανάγκη σύγκλισης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ώστε να αποφασίσουν αυτοί, σε αντίθεση με την πρόταση του προέδρου, ο οποίος θέλει νέα προκήρυξη μετά από τρεις άγονες προκηρύξεις κατά την τελευταία τριετία.

Με την πρότασή μου επίσης, η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να ασχοληθεί και ν΄ αποφασίσει για όλα τα τρέχοντα μεγάλα θέματα, όπως είναι οι ταμειακές υποχρεώσεις του Συνεταιρισμού για δάνειο 1,5 εκατομμυρίου από την ΑΤΕ για το οποίο δεν είχε ενημερωθεί το Δ.Σ. και η Γενική Συνέλευση, καθώς και για τις άλλες πολύ σημαντικές εκκρεμότητες -που σας ενημέρωσα-  και οι οποίες πρέπει να επιλυθούν.

Μετά τιμής

Φίλιππος Μεσσήνης

Μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΟΛ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *