Το σχόλιο της ημέρας: Σκεπτικισμός για τη γραμμή του φέρυ Λευκάδα – Κεφαλονιά

Μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη κατατέθηκε στο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο απ΄τον επικεφαλής του Διαύλου κ, Κώστα Γρηγόρη, όταν συζητιούνταν η κατασκευή ράμπας στην Βασιλική, προκειμένου να προσεγγίζει το φέρυ της γραμμής Λευκάδας – Κεφαλονιάς.

Μιλώντας ο κ. Γρηγόρης εξέθεσε τις αμφιβολίες του κατά πόσο η διενέργεια αυτών των δρομολογίων είναι ωφέλιμες για την Λευκάδα, αναφερόμενος στην μεγάλη επιβάρυνση του ήδη ανεπαρκούς και υπερφορτωμένου κατά το καλοκαίρι οδικού δικτύου του νησιού μας και ιδιαίτερα αυτή του ανατολικού οδικού μας άξονα.

Βέβαια η ράμπα ψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία, αλλά ο προβληματισμός του κ. Γρηγόρη που δεν στερείται λογικής βάσης, είναι βέβαιο πως παρέμεινε κι έβαλε στο τραπέζι για πρώτη φορά μια ριζικά διαφορετική οπτική θεώρηση του θέματος.

Εμείς πάντως εκτιμούμε πως οι θιασώτες της γραμμής κι ιδιαίτερα οι γείτονες Κεφαλονίτες, που επιθυμούν διακαώς τη γραμμή η οποία δίνει μια πρόσθετη πρόσβαση στο νησί τους, προς το παρόν δεν πρέπει να ανησυχούν, αφού ενδιαφέρεται ζωηρά γι αυτήν  κι ο περιφερειάρχης Ι.Ν. (που είναι Κεφαλονίτης). Όταν με το καλό αυτός ολοκληρώσει τη θητεία του και παραδώσει στον διάδοχό του, (που θα είναι οπωσδήποτε Κερκυραίος, μετά από τούτη την τραυματική για τους Φαίακες εμπειρία), τότε το ξαναβλέπουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *