Απάντηση της Σεβαστής στην “δημιουργική αυτοκριτική”του αντιδήμαρχου Στάθη Βλάχου

Η, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, δημιουργική αυτοκριτική του αντιδημάρχου κ. Ευστάθιου Βλάχου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λευκάδας στις 25/01/2017 εξελίχθηκε τελικά σε … δημιουργική ασάφεια!

Πόσες ασάφειες, ανακρίβειες αλλά και ύβρεις μέσα στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του αλήθεια!

Τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική αρχή πάντα λένε και έχουν στο νου τους να εντοπίσουν ένα σχέδιο μιας ολοκληρωμένης ανάπτυξης για την ορεινή Λευκάδα μας πληροφόρησε αρχικά. Συνεχίζοντας πρότεινε να εκπονήσουν και ένα … σχέδιο για το αποχετευτικό δίκτυο της ορεινής Λευκάδας και τα λύματα της Καρυάς που πέφτουν στον κάμπο της Καρυάς και καταλήγουν στο Νυδρί με καταστροφικές για το νησί συνέπειες.

Ακολούθως “ενημέρωσε” το σώμα ότι καμία δημοτική αρχή και κανένα δημοτικό συμβούλιο στο παρελθόν δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα αυτό. Από το σχέδιο που βρίσκεται στο … μυαλό του κ. αντιδημάρχου και των μελών της δημοτικής αρχής εντούτοις μέχρι … τα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου η απόσταση είναι μόλις δύο βήματα. Εκεί θα βρει την απάντηση στα λεγόμενά του, θα βρει τη μελέτη δηλαδή με τίτλο “ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΑΣ”, που επί θητείας μου είχε εκπονήσει ο Δήμος Καρυάς μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑ.

Οι εκπονούμενες κατά το παρελθόν μελέτες βέβαια ίσως για τη σημερινή δημοτική αρχή να υπολείπονται των όσων τα μέλη της έχουν στο … μυαλό τους. Η ύπαρξή τους ωστόσο κατά πάγια πρακτική ως παραχθέν έργο επιβάλει σε κάθε δημοτική αρχή να τις αξιοποιεί, να τις συμπληρώνει, να τις επικαιροποιεί προκειμένου να είναι δυνατή και η υλοποίηση των έργων ανάπτυξης ώστε να μη μένουν αυτά στο νου και τα … μυαλά αιρετών, όσο φωτισμένα και αν πιστεύουν οι κάτοχοί τους ότι είναι αυτά.

Ο κ. αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και σε υπηρεσίες της Καρυάς που έκλεισαν με υπογραφές δημάρχων και τοπικών συμβούλων χωρίς, όπως είπε, να φωνάξει κανείς. Αφού τον απαλλάξουμε από τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται υπενθυμίζοντάς του αρχικά ότι επί της δημαρχιακής μου θητείας και επί της θητείας των αντιδημάρχων μου (που δεν βρήκε το θάρρος να αναφέρει τα ονόματά τους αλλά προτίμησε να τους περιγράψει ως, ξεμπράτσωτους χωρίς μανίκια) ότι καμία δομή, καμία υπηρεσία και κανένα σχολείο του πρώην Δήμου της Καρυάς δεν έκλεισε επί της δικής μας θητείας.

Δευτερευόντως του γνωστοποιούμε ότι, όλοι οι Καρσάνοι και όλοι οι Λευκαδίτες, του ιδίου μάλλον εξαιρουμένου, γνωρίζουν πως, τόσο οι αντιδήμαρχοί μου όσο και εγώ προσωπικά με προσωπική παρουσία, με επώνυμα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από κοινού με τους περισσότερους συγχωριανούς μας συμμετείχαμε και εξακολουθούμε να συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση προς αποτροπή κάθε ζημιογόνας για το χωριό και την ευρύτερη περιοχή απόφαση όπως οι σχετικές με κατάργηση υπηρεσιών, εγκατάσταση σκουπιδότοπων κ.λ.π.

Ο ίδιος βέβαια, ακόμη και στη … δημιουργική αυτοκριτική του, δεν αποτόλμησε να αποκαλύψει την (γνωστή σε όλους) απουσία του από κάθε τέτοιας μορφής προσπάθεια ή κινητοποίηση παρότι και ο ίδιος πρώην τοπικός άρχοντας ήταν όταν έκλεισε το δημοτικό σχολείο και καταργήθηκε το ταχυδρομείο μας. Όπως δεν αποκάλυψε και ότι, ήταν ο μόνος μάλλον που απουσίαζε και από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις όλων των Λευκαδίων ενάντια στην κατάργηση των Λυκειακών τάξεων της Καρυάς. Αντιθέτως η ανελλιπής και μάλιστα … ηγετική παρουσία του σε κάθε προσπάθεια εγκατάστασης σκουπιδότοπου στην ορεινή Λευκάδα (Μπαμπάκια, Αμμόκαμπος) και επάνω από τους κεντρικούς υδροφορείς του νησιού, διερμηνεύει με απόλυτη σαφήνεια το σχέδιο που έχει κατά νου για την ανάπτυξη της Λευκάδας.

Όσον αφορά το Αστυνομικό Τμήμα της Καρυάς, μετά τους λεονταρισμούς του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 3ης Οκτωβρίου 2016 όπου είχε καταγγείλει την κυβέρνηση γιατί σκοπεύει να καταργήσει το Α.Τ. Καρυάς μετά από παρεμβάσεις που έχει δεχθεί, στην προχθεσινή συνεδρίαση της 25ης/01/2017 αφού έβαλε την … ουρά στα σκέλια, “έδωσε” και τους “πραγματικούς” υπεύθυνους … οι ξεμπράτσωτοι πρώην τοπικοί άρχοντες με τα αμάνικα μπλουζάκια άφησαν να καταργηθεί το Α.Τ. της Καρυάς (!) πληροφόρησε ανενδοίαστα.

“Γαργάρα”, οι αδιαφανείς διαδικασίες και οι παρεμβάσεις που αρχικά κατήγγειλε και που όπως διαφαίνεται θα επιφέρουν την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Καρυάς έχοντας μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας, στην κρίση των κεντρικών και τοπικών κυβερνώντων έναντι των αντικειμενικών αναγκών αστυνόμευσης των ορεινών, απομακρυσμένων και μειονεκτικών περιοχών της μέσα Λευκάδας.

Χείριστος και ως “σεναριογράφος “έστησε” το Κολοσσαίο στην πλατεία της Καρυάς τοποθετώντας τον εαυτούλη του και τη σημερινή δημοτική αρχή στη μέση της αρένας να νιώθουν τη βία του κόσμου (!) Στην αρένα του Κολοσσαίου κ. “σεναριογράφε” οφείλατε δυστυχώς να τοποθετήσετε τους κατοίκους (και καλλιεργητές) της Λυγιάς, του Επισκόπου, της Νικιάνας και της μέσα Λευκάδας που κατασπαράσσεται το βιός τους, το όποιο γεωργικό τους εισόδημα και η ίδια ή ζωή τους από τα ανεπιτήρητα βοοειδή που συνειδητά και ανενδοίαστα η δημοτική σας αρχή και εσείς προσωπικά φροντίζετε να αυξάνονται και να πληθύνονται μη ασκώντας τις αρμοδιότητες που εκ του νόμου έχετε και μη υλοποιώντας την τελευταία σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για διάθεση ενός, όπως προσωπικά δεσμεύτηκε και ο κ. δήμαρχος … σοβαρού ποσού με αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2016 προς δρομολόγηση της λύσης του μέγιστου για το νησί προβλήματος.

Όσο για τους αγροτικούς δρόμους της ορεινής Λευκάδας που όπως επεσήμανε διαμαρτυρόμενος ο κ. αντιδήμαρχος δεν περιλαμβάνονται στο έργο της αγροτικής οδοποιίας του δήμου που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο στην προχθεσινή συνεδρίασή του, αν και είναι αυτονόητο, να του εξηγήσουμε εμείς γιατί δεν περιλαμβάνονται.

Γιατί πολύ απλά η … άσφαλτος δυσκολεύει τα ανεπιτήρητα βοοειδή στις μετακινήσεις τους (!)

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα
πρώην δήμαρχος Καρυάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *