Τρία σκάνδαλα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο!

ΔΣ

Του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Πολύ …σκανταλιάρα μας έχει προκύψει τελευταία η δημοτική μας Αρχή! Κι όπως συνήθως  συμβαίνει σε παρόμοιες καταστάσεις, οι πρωταγωνιστές αντί να δώσουν τις επιβαλλόμενες εξηγήσεις, εκμεταλλευόμενοι τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ. Σ. που δεν δίνει δικαίωμα δευτερολογίας στον ερωτώντα, πρώτα απ΄ όλα αποφεύγουν ν΄ απαντήσουν στις ερωτήσεις και μετά -με μπροστάρη το δήμαρχο- επιστρατεύουν ψεύδη, λάσπη, ειρωνείες και υπεκφυγές, προσπαθώντας να συσκοτίσουν τα πράγματα ή να δικαιολογήσουν -όπως τουλάχιστον ελπίζουν- τ΄ αδικαιολόγητα…

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, το χορό των ερωτήσεων για τα σκάνδαλα που συγκλονίζουν τελευταία την κοινή γνώμη της Λευκάδας, άνοιξε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Μαργέλη Εύα Κατωπόδη λέγοντας:

Ευα

«Πριν από καιρό, με αφορμή τον τρόπο που δεν λειτουργούσε τότε η επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, σας είχα πει εδώ σ΄ αυτή την αίθουσα πως λειτουργείτε με αρχή σας το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Είχα την ελπίδα πως αυτό θα σας έκανε να συνέλθετε και ν΄ αλλάξετε τρόπο λειτουργίας. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν αλλάξατε, αλλά όσο περνάει ο καιρός, με ανησυχία διαπιστώνουμε πως το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχει κυριαρχήσει σε όλο και περισσότερους τομείς λειτουργίας της δημοτικής Αρχής.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τρόπος που λειτούργησε πρόσφατα το Πνευματικό Κέντρο: Σαν να μην φτάνει το γεγονός πως συχνά η απαρτία είναι πλασματική, με πολλούς συμβούλους της πλειοψηφίας, μη εξαιρουμένου του δημάρχου, να δηλώνουν παρόντες δια …τηλεφώνου, διαπιστώσαμε πως οι συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων με ιδιώτες, και αναφέρομαι στην καλοκαιριάτικη συναυλία με τοπικό Μ.Μ.Ε. στα πλαίσια των γιορτών Λόγου και Τέχνης, πρώτα αποφασίσθηκε και συμφωνήθηκε από τον Δήμαρχο και το μέσο, ανακοινώθηκε επίσημα η εκδήλωση και στην συνέχεια ενημερώθηκε το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου για να πάρει υποτίθεται την σχετική απόφαση! Με τον ίδιο επίσης αυθαίρετο τρόπο, αποφασίστηκε το αφιέρωμα και το όλο πρόγραμμα των Γιορτών Λόγου και Τέχνης του φετινού καλοκαιριού.

Ερωτάται λοιπόν η δημοτική Αρχή εάν προτίθεται να λειτουργήσει σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν αυτές τις δομές, διαφορετικά νομίζω ότι δεν έχει καμιά έννοια η συμμετοχή της αντιπολίτευσης στα συμβούλια και στις επιτροπές.

»»Επίσης ένα δεύτερο. Υπάρχουν δημοσιεύματα και έρευνα στα τοπικά μέσα, όπου διαπιστώνονται απίστευτα πράγματα για τον ραδιοφωνικό σταθμό Καρυάς.  Ερωτώ λοιπόν:

  1. Πως είναι δυνατόν σε έναν Ενημερωτικό Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό να εργάζεται κάποιος που δεν είναι δημοσιογράφος, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ιδιότητες που δηλώνει ο ίδιος στο δικό σας προεκλογικό φυλλάδιο, σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξής σας που ήταν, την στιγμή μάλιστα που ο κλάδος των δημοσιογράφων, όπως και άλλα επαγγέλματα, πλήττεται σκληρά από την κρίση και την ανεργία, ενώ και σύμφωνα με το νόμο επιβάλλεται να απασχολεί δημοσιογράφους ο εν λόγω σταθμός.
  2. Πόσοι συνολικά είναι οι εργαζόμενοι στο σταθμό; Με τι καθεστώς εργάζονται και πόσα χρήματα παίρνουν;
  3. Ποιο είναι το συνολικό ετήσιο κόστος του σταθμού;
  4. Ποιος ωφελείται από τις διαφημίσεις;»

                                                                              ***

Την σκυτάλη των ερωτήσεων παρέλαβε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κοντογεώργης ο οποίος επικεντρώθηκε κι αυτός στην λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ράδιο-Καρυά λέγοντας:

Ηλίας 1

«Προσωπικά θεώρησα σωστό να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους διοικούντες τον δήμο προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος και να μπορεί ο δημοτικός ραδιοσταθμός να εκπληρώσει με επάρκεια τον ενημερωτικό του χαρακτήρα.

Υπενθυμίζω πως ο δημοτικός ραδιοσταθμός, είναι ο μοναδικός αδειδοτημένος ενημερωτικός σταθμός στη Λευκάδα.
Από την άλλη όμως, είναι ίσως και ο μοναδικός σταθμός που παρ’ ότι είναι εγκεκριμένος ως ενημερωτικός, δεν απασχολεί δημοσιογράφους αλλά… μουσικούς!
Έχει δηλαδή ενημερωτική άδεια και λειτουργεί ως μουσικός!

Είναι ένα καθεστώς που παρέλαβε η παρούσα Δ.Α. από την προηγούμενη, χωρίς όμως να έχει αλλάξει κάτι, παρ’ ότι το έχει υποσχεθεί. Ο Δήμος πληρώνει για να λειτουργεί ο σταθμός. Πληρώνει προσωπικό χωρίς να ξέρουμε την σχέση και το πλαίσιο συνεργασίας.

Επιτρέψτε μου να καταθέσω τα κάτωθι ερωτήματα κ. Πρόεδρε.

  • Προτίθεται η δημοτική αρχή να λειτουργήσει επί της ουσίας ή όχι το σταθμό ως ενημερωτικό; Αν ναι με ποιό πλάνο και ποιές διαδικασίες.
    Έχει πλάνο αντίδρασης ο δήμος σε περίπτωση που κάποιος ιδιώτης ο οποίος ενδεχομένως και να έχει έννομο συμφέρον, προσβάλλει την ενημερωτική άδεια του δημοτικού Ρ/Φ σταθμού;
    Είναι τόσο δύσκολο να μεταδίδει απευθείας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που με ευκολία πράττει ο ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός prisma;

Επειδή όμως δεν θέλω να κάνω μόνο ερωτήσεις αλλά να προσφέρω και λύσεις μέσω προτάσεων, δηλώνω πως είμαι στην διάθεσή σας να τις καταθέσω αν τις θέλετε.»

***

Δρακος

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής -και αφού είπε πως για το θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου(;) και του Ραδοφωνικού Σταθμού Καρυάς θα απαντήσει ο αντιδήμαρχος κ.Περδικάρης, ξεκίνησε ο ίδιος ν΄ απαντά στην κα Κατωπόδη για την συνδιοργάνωση της συναυλίας με το Lefkadapress, με την γνωστή ακατάσχετη φλυαρία που τον χαρακτηρίζει στα δημοτικά συμβούλια -με την ανοχή και του προέδρου-βεβαίως-βεβαίως.  Έτσι αναγκαστικά θα κάνουμε μια επιλογή απ΄ τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του και μολονότι φαίνεται να διακατέχεται από κάποιο σύνδρομο καταδίωξης- πως τάχα ρίχνουμε στον Καιάδα αυτά που λέει- εμείς θα δημοσιεύσουμε αυτά που είναι φανερό πως ο ίδιος θα ήθελε να δουν το φως της δημοσιότητας.

Στην προσπάθεια λοιπόν του δημάρχου να απαντήσει στην Εύα Κατωπόδη για την συνδιοργάνωση της συναυλίας, έγινε ξεκάθαρο σε όσους έτυχε να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, πως με ψέματα επιχείρησε να παραπληροφορήσει το δημοτικό συμβούλιο!

Έτσι, αφού διαβεβαίωσε το Σώμα πως έχει κι ο ίδιος την ευαισθησία των συμβούλων για το ζήτημα του Πνευματικού Κέντρου, κάτι που δεν φαίνεται τουλάχιστον απ΄τον τρόπο που επέλεξε να επανδρώσει με δικούς του μόνο ανθρώπους το Δ Σ. του Π.Κ. είπε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι αποφάσεις που αφορούν το Π.Κ.  παίρνονται απ΄ το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου…» και συνέχισε:

«… Η απόφαση λοιπόν πάρθηκε στο Δ.Σ. του Π.Κ. πριν λίγες μέρες, δεν θυμάμαι την ακριβή μέρα, συμμετείχαν 9 συνάδελφοι, η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία 8 έναντι ενός, αλλά θέλω να μπω στην ουσία».

Πολύ βολική η «δημαρχιακή αμνησία» για την ημερομηνία που το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ., δεν λέω, μόνο που δεν πείθει ούτε μαθητές  παιδικού σταθμού. Γιατί αφενός μεν αποκλείεται να μην θυμάται πότε ακριβώς έγινε το Δ.Σ., αφού αυτό (σαν σκάνδαλο) ήταν το πρώτο θέμα της εφημερίδας μας την προηγούμενη εβδομάδα και θεωρούμε πως έχει την στοιχειώδη λογική και την ελάχιστη εμπειρία που απαιτείται, ώστε να το περιμένει και σαν ερώτημα στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο και αφετέρου γιατί έπρεπε να ξέρει πως το θέμα σ΄ εκείνη την συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου (που έγινε Παρασκευή 13-5-2016) δεν τέθηκε απ΄ την πλευρά της πλειοψηφίας, αλλά απ΄ την ίδια σύμβουλο της αντιπολίτευσης που έκανε την σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Και μπήκε σαν θέμα απ΄ τη σύμβουλο, όταν αυτή είδε στο σάιτ των συνδιοργανωτριών να ανακοινώνεται περήφανα και τελεσίδικα, τόσο η συναυλία κι οι καλλιτέχνες, όσο και η συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λευκάδας (σε ανάρτηση της 9-5) και με το Πνευματικό Κέντρο (με άλλη ανάρτηση της 11-5)!

Βέβαια μια μικρή τέτοια σύγχυση του δημάρχου θα ήταν επιτρεπτή για το πώς (όχι για το πότε) έγιναν τα πράγματα, αφού αυτός επίσης ψεύδεται όταν λέει (και γράφεται από κάποιους) πως ήταν παρών σ΄ εκείνο το διοικητικό συμβούλιο του Π.Κ.  ενώ όπως παραδέχτηκε στο επόμενο συμβούλιο του Π.Κ. ήταν μεν απών, αλλά η παρουσία του, η απαρτία και η ψήφος του ήταν δια του τηλεφώνου, γιατί «…έτσι γίνεται στα διοικητικά συμβούλια όλων των βαθμίδων, απ΄ τα μεγαλύτερα μέχρι τα μικρότερα  στην πατρίδα μας!..» όπως αφοπλιστικά είπε!

Ύποπτα ελλειπής επίσης ήταν η αναφορά του στο μίσθωμα του χώρου που θα πρέπει να καταβάλλουν οι συνδιοργανώτριες για το Ανοιχτό Θέατρο, γιατί αυτό όπως είπαμε, αποφασίστηκε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση (της 13 Μαΐου) μετά την ανυποχώρητη απαίτηση της συμβούλου της αντιπολίτευσης κι ενώ η αρχική πρόθεση του Π.Κ. ήταν να μην εισπράξει τέτοιο μίσθωμα. Αλλά είπαμε: Ο δήμαρχος έλλειπε…

Το τεράστιο ποσό των …50 λεπτών(!) ανά εισιτήριο που είπε ο δήμαρχος πως θα πάει στο κοινωνικό παντοπωλείο, ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε στο οποιοδήποτε Συμβούλιο! Ουδέποτε ξανάγινε λόγος για οποιοδήποτε ποσό, ούτε στην περσινή συναυλία ούτε στις μέχρι τώρα φετινές ανακοινώσεις ή συνεδριάσεις. Το μόνο που κατά κόρον ανακοινώθηκε πέρυσι, ήταν πως «μέρος των εισπράξεων θα πάνε στο Κ.Π.» Και μάλιστα κώφευαν τότε στα σχετικά σχόλια των Μ.Μ.Ε. (και του υπογράφοντος) για ποιο ποσό πρόκειται, εφόσον μέρος των εισπράξεων θα ήταν, αν έδιναν ακόμα και μόλις ένα ευρώ!

Με βάση την προχθεσινή δημαρχιακή αποκάλυψη λοιπόν (για τα 50 λεπτά ανά εισιτήριο), συμπεραίνουμε πως από τα 1.700 περσινά εισιτήρια, στο Κοιν. Παντοπωλείο πήγαν (αν πήγαν) 850 ευρώ. Δεδομένου όμως πως πέρυσι δεν χρέωσαν το χώρο στο «Μέσο» (που παραχωρείται με 600 ευρώ), η πραγματική προσφορά (αν δόθηκε, ξαναλέμε) ήταν μόλις 850-600=250 ευρώ. Πολύς καυγάς για το τίποτα δηλαδή και δεν ξέρουμε αν η «προσφορά» έφθασε για να πληρωθεί το ρεύμα της εκδήλωσης…

Και πιο κάτω αναφερόμενος στην διαπλοκή απ΄ την οποία υποφέρει η χώρα μας, είπε: «Νομίζω ότι η γενικότερη στάση μας, ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί μαζί μας, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι μπορεί να μας προσάψει περίεργες και σκοτεινές σχέσεις με τον οποιονδήποτε. Αυτού του είδους οι σχέσεις που ορισμένοι κονδυλοφόροι υπονοούν (σ.σ. μάλλον συμπεριλαμβάνεται κι ο γράφων σ΄ αυτούς τους κονδυλοφόρους), αφορούν άλλες εποχές, άλλους ανθρώπους, άλλες καταστάσεις και όχι εμάς».

Αμ πως!

Κι εμείς δηλαδή πρέπει να το πιστέψουμε γιατί το λέει ο δήμαρχος… Λες και υπάρχει κανένας διαπλεκόμενος πολιτικός που θα παραδεχθεί πως είναι διαπλεκόμενος…

Αξιοθαύμαστος πραγματικά ο δήμαρχος! Αν έχοντας ανοιχτά μπροστά του, όχι ένα ούτε δυο, αλλά τρία καραμπινάτα σκάνδαλα (για τα οποία κοχλάζει η τοπική κοινωνία) και μια αρμαθιά ψέματα να τον ακολουθεί και να τον εκθέτει,  πιστεύει στ΄ αλήθεια πως «δεν μπορούν να του προσάψουν περίεργες και σκοτεινές σχέσεις», τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Λίγο πριν κλείσει ο δήμαρχος και παραδώσει την σκυτάλη στον εξάδελφό του αντιδήμαρχο, που φαίνεται πως είναι αυτός που αναλαμβάνει τη «βρώμικη δουλειά» της διαβολής, των υπαινιγμών και της ειρωνείας στους αντιπάλους, έκανε μια βαρυσήμαντη πλην εξόχως αποκαλυπτική δήλωση λέγοντας: «Θεωρώ λοιπόν ότι εδώ το θέμα πρέπει να κλείσει, έχουμε βεβαίως πολλά να κουβεντιάσουμε και επαναλαμβάνω πως εμείς τις ενστάσεις, προσέξτε όμως, θέλω να είμαι απολύτως σαφής, τις καλοπροαίρετες ενστάσεις, τις ακούμε!».

Αν δεν το καταλάβατε, καλοπροαίρετες ενστάσεις είναι εκείνες που συμφωνούν γενικώς μαζί του ή εκείνα που πιθανότατα αφορούν δευτερεύοντα, διαδικαστικά και εύπεπτα ζητήματα. Τα υπόλοιπα που αφορούν κριτική, τεκμηριωμένες διαφωνίες και δύσκολες ερωτήσεις, τα βαφτίζουμε απλά κακοπροαίρετα ή για την ακρίβεια μη καλοπροαίρετα και …καθαρίσαμε!

Ο ξάδερφος-αντιδήμαρχος κ.Περδικάρης που τον διαδέχτηκε με προφανή του στόχο τον άχαρο ρόλο που προείπαμε, ήταν για μια ακόμη φορά δέσμιος των γνωστών του κλισέ, (δεν καταλαβαίνω αυτό, δεν κατανοώ το άλλο), των ανήθικων υπαινιγμών, και του καταγγελτικού ύφους, αφού προφανώς ακόμα δεν έχει καταλάβει πως είναι κατηγορούμενος και απολογούμενος κι όχι μηνυτής ή καταγγέλλων!

Περδικαρης

Ας δούμε λοιπόν πως ξεκίνησε τον από καθ΄ έδρας  λόγο του ο εξάδελφος:

«Προφανώς και είναι δικαίωμα του κάθε δημοτικού συμβούλου να εκθέτει τον εαυτό του. Εκείνο που θέλω να πω και πάλι και το έχω αναφέρει και στο παρελθόν, είναι ότι δεν μπορούμε για λόγους σκοπιμοτήτων να εκθέτουμε δομές και μάλιστα όταν αυτές είναι κοινωνικές. Ήτανε μια ατυχής πάλι αναφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να πάμε σε κάτι άλλο που είχε να κάνει με μια συναυλία του Πνευματικού Κέντρου. Θέλω να πω κυρία Κατωπόδη ότι και την προηγούμενη φορά κάνατε ατόπημα, αυτοί που σας συμβουλεύουν είναι δικαίωμά σας, αλλά και στην επιτροπή του Κοιν. Παντοπωλείου άλλα είπατε την άλλη φορά. (Υπάρχουν διαμαρτυρίες προφανώς απ΄ την κα Κατωπόδη και δεν ακούγεται τι λέγεται). Κι επειδή ζείτε το θέμα του Κοιν. Παν/λείου και ζείτε την επιτροπή κι εσείς πρέπει να το καταλάβατε ότι ήταν ατόπημα». (Ακούγονται πιο έντονες διαμαρτυρίες της συμβούλου που ζήτησε το λόγο επί προσωπικού «για τους συμβουλάτορες» και για να πει πως μετά τις δικές της καταγγελίες στο Δ.Σ. άρχισε να συστήνεται και να λειτουργεί η επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου…

Για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Καρυάς ο αντιδήμαρχος είπε πάρα πολλά, που σε μέγεθος ανταγωνίζονται σχεδόν το ρεπορτάζ μέχρις εδώ! Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατο να συμπεριληφθούν κι αυτά σ΄ αυτό εδώ το ρεπορτάζ, όμως ασφαλώς θα δημοσιευθούν κι αυτά, με το νι και με το σίγμα όπως και τα προηγούμενα, για όσους έχουν υπομονή στο ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ. Πάντως μην θωρήσετε ότι χάνετε και τίποτα σημαντικό. Γιατί ουδεμία αναφορά ακούστηκε για το μείζον θέμα της υπόθεσης, πως ο υπεύθυνος του σταθμού συνέβη να είναι και (αποτυχών) υποψήφιος σύμβουλος στον συνδυασμό του δημάρχου! Ο αιρετός λοιπόν, μπορεί να έσπευσε να ψέξει τους δημοτικούς συμβούλους γιατί τον ρωτάνε(!) για πράγματα που υπάρχουν στο Διαύγεια, δεν απάντησε όμως σε καμία σχεδόν ερώτηση απ΄ αυτές που έθεσαν οι σύμβουλοι…

Τα αριθμητικά στοιχεία πάντως που ανέφερε για τα έξοδα του σταθμού, που πήραν για τα καλά την ανιούσα με την παρούσα δημοτική αρχή,  εγείρουν νέα ερωτηματικά, τα οποία δεν μπορούσαν να γίνουν βέβαια, αφού οι ερωτώντες δεν έχουν δικαίωμα δευτερολογίας. Οπότε το σήριαλ μάλλον θα συνεχιστεί και στο επόμενο δημοτικό Συμβούλιο με νέες ερωτήσεις…

Το τρίτο σκάνδαλο

Το τρίτο σκάνδαλο που τέθηκε και συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο μπορεί να είναι τρίτο στη σειρά αλλά είναι ίσως χειρότερο κι απ΄ τα δυο προηγούμενα, το έθεσε υπό μορφή ερώτησης ο αρχηγός του «Διαύλου» Κώστας Γρηγόρης. Είπε λοιπόν ο κ. Γρηγόρης:

φλουδακι

«Κύριε Νικητάκη και οικονομική επιτροπή, μια ερώτηση θέλω να κάνω για το κατάστημα στα Σύβοτα. Διαβάζω στο Διαύγεια ότι προσήλθε ένας και το νοικιάζουμε 30 τετραγωνικά με 270 τετραγωνικά χώρο εξωτερικό μέσα στα Σύβοτα 125 ευρώ! Σκεφθήκατε ν΄ ακυρώσετε την απόφαση όπως είχατε κάνει αντίστοιχα και με τον Άγιο Νικήτα;  Αν αυτό δεν είναι ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, τότε τι είναι;»

Η αντίδραση του δημάρχου για την συγκεκριμένη ερώτηση ήταν η εξής: «Θα απαντήσει ο κ. Νικητάκης, αλλά δείτε τώρα… Το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας… Τι λέτε ρε παιδιά; 

Σοβαρά έ, σοβαρά έ, σοβαρά έ! (είπε με δυνατή φωνή, της οποίας η ένταση αυξάνονταν σε κάθε νέα επανάληψη!) ξαναρωτάω για τρίτη φορά, ήρεμα, ηρεμότατα. Απαντάω λοιπόν στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας. Για να τ΄ ακούσουν όσοι τ΄ ακούν, Γιατί προφανώς δεν γράφονται αυτά που θα πω. Θα μπουν στον Καιάδα, όπως και άλλα πολλά…» Κι άρχισε να μιλάει για καταπατήσεις στην περιοχή …Αθανίου!

Νικητάκης

Ο αντιδήμαρχος κ. Νικητάκης ανέλαβε ν΄ απαντήσει στο ερώτημα, αφού άλλωστε σ΄ αυτόν απευθύνονταν η ερώτηση. Και είπε: «Τηλεγραφικά: Αντιπαρέρχομαι βέβαια την έκφραση  ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας, είναι πολύ πιασάρικη βέβαια, αλλά είναι πολύ άστοχη και πολύ άτοπη. Βρήκαμε ένα οικόπεδο, ένα ακίνητο ακαταχώρητο, ανύπαρκτο για το δήμο, το ανακαλύψαμε δηλαδή, βρήκαμε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο, ένα οικόπεδο αδιαμόρφωτο, αποφασίσαμε να γίνει μια δημοπρασία με 1.500 ευρώ τέλος πάντων, έγινε η δημοπρασία, προσήλθε ένας».

Εκείνος ο ένας που προσήλθε όμως, ξέχασε να μας πει ο κ. αντιδήμαρχος, μόνο τυχαίος δεν ήταν, αφού ήταν επί πολλά χρόνια στον κεντρικό τοπικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου υπήρξε και κατ΄ επανάληψη υποψήφια! Διευκρίνισε πάντως ότι η οικονομική επιτροπή έπρεπε να κατακυρώσει την δημοπρασία για να μην γυρίσει πίσω την απόφαση η αποκεντρωμένη, όπως στον Άγιο Νικήτα κι ότι στο ξεπούλημα, πρέπει να συνυπολογισθεί κι η αποκατάσταση του εγκαταλειμμένου κτιρίου(των 30 τετραγωνικών)!. Και κατέληξε: «Τώρα θα μου πείτε γιατί ξεκινήσαμε την τιμή τόσο χαμηλά; Αυτό να το ρωτήσετε. Αυτό είναι άλλο θέμα… (Και μας άφησε με την περιέργεια χωρίς να μας πει και χωρίς ακόμη να μας πει ότι η μίσθωση είναι για 6 χρόνια κι ότι το «εγκαταλειμμένο ακίνητο» έχει και την προίκα του, που είναι μια άδεια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας…   

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *