Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκάδας ενημερώνει:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκάδας ενημερώνει:

ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΊΝΕΙ   ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας,  κατά τη συνεδρίασή του της 1ης Μαρτίου 2024, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αντίθεσή του στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αποτελούν οπισθοδρόμηση για το ποινικό δίκαιο.

 

Συνεκτιμώντας το γεγονός της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, καθώς και τον χρόνο έναρξης της εφαρμογής των διατάξεών του, αποφάσισε την αναστολή της αποχής των μελών του από τις ποινικές δίκες από την Δευτέρα 4/3/2024 και επανεξέταση των κινητοποιήσεών μας σε συντονισμό με την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

 

Η αναστολή της αποχής δεν σημαίνει και αναστολή του διεκδικητικού αγώνα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση άλλως τροποποίηση των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων.

Το Δ.Σ. εμμένει στην από 24/2/2024 απόφασή του για αποχή των μελών του από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και από πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης Τραπεζών και funds, μέχρι και τις 31/3/2024, διεκδικώντας την προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων δανειοληπτών, την άρση των καταχρηστικών συμπεριφορών των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων και τον σεβασμό των δικηγόρων των δανειοληπτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *