Το σχόλιο της ημέρας: Μια “καλή” πρόταση…

Το σχόλιο της ημέρας: Μια “καλή” πρόταση…

Φωτο 1

Η πρόταση αυτού του σχολίου δεν είναι δική μου. Είναι του φίλου μου του “ξερόλα”, ο οποίος πάντα με εντυπωσιάζει με τις εύστοχες επισημάνσεις του και κατά κανόνα αναγκάζομαι να παραδεχθώ πως πάντα έχει δίκιο! Γι αυτό και παρότι η χθεσινή κουβέντα μας -και πρότασή του-  αναφέρονταν στον Αγιασμό των υδάτων και των πορτοκαλιών, που έγινε προ ημερών, δεν του χαλάω το χατίρι και του δίνω το λόγο:

“Δεν ξέρω για πόσο η τελετή του Αγιασμού και  το έθιμο της εμβάπτισης των πορτοκαλιών θα γίνονται στην λιμενολεκάνη δίπλα στο πάρκινγκ του Λιμενικού Ταμείου, αλλά για όσο γίνονται εκεί, καλό θα ήταν να δούμε κάποια πράγματα που ίσως πρέπει ν΄ αλλάξουν”, μου είπε,ι μου έδωσε τρεις φωτογραφίες και συνέχισε:

” Δες την πρώτη φωτογραφία που είναι από παλιά δημοσίευση του ΦΟΡΤΣΑ.  ΄Οσο η εκδήλωση γίνονταν στην Ανατολική προκυμαία (της Μαργαρίτας), τα μικρά σκάφη που βλέπουμε δεν ενοχλούσαν κανένα κι ούτε έκοβαν τη θέα κανενός αφού οι θεατές ήταν περιορισμένοι στα δεξιά κι αριστερά απ΄ την εξέδρα των επισήμων και αρκετοί στον Πόντε και στον δρόμο προς το  Κάστρο. Θα έλεγα μάλιστα πως όχι μόνο δεν ενοχλούσαν  κανένα,  αλλά κι ότι αποτελούσαν ένα όμορφο και καλοδεχούμενο ντεκόρ.”

Το σχόλιο της ημέρας: Μια “καλή” πρόταση…

Φωτο 2

“Πάμε τώρα στην δεύτερη φωτογραφία, την δορυφορική:  Με πράσινη γραμμή βλέπουμε σημειωμένες όλες τις προκυμαίες που με  συνολικό μήκος σχεδόν 400 μέτρων, κατακλύζονται κατά την διάρκεια της εκδήλωσης με πολύ περισσότερα  από χίλια άτομα, πολλά απ΄ τα οποία μάλιστα συνηθίζουν να  στέκονται εντελώς στην άκρη του κρηπιδώματος.. ”

Το σχόλιο της ημέρας: Μια “καλή” πρόταση…Φωτο 3

“Παρατηρώντας την τρίτη φωτογραφία  -που είναι από το ίντερνετ- βλέπουμε δυο βάρκες να έχουν πάρει  προνομιούχες θέσεις για να παρακολουθήσουν οι επιβαίνοντες τα δρώμενα από κοντά, ενώ  πάνω και αριστερά (όπως το βλέπουμε) βρίσκεται πλαγιοδετημένο ένα μεγάλο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, απ΄ το οποίο προφανώς εποπτεύεται για λόγους ασφαλείας  η όλη εκδήλωση. Προσέξτε πως όλοι οι θεατές που βρίσκονται στα κενά αλλά και πίσω από τα πρυμνιοδετημένα σκάφη της Μαρίνας, αντί να βλέπουν τον ανταγωνισμό των κολυμβητών -που υποθέτουμε πως είναι το πρώτο ζητούμενο για τους θεατές,- βλέπουν τι πλάτες των σκαφάτων!

Οι δυο προαναφερόμενες  βάρκες βέβαια, δεν ήταν οι μοναδικές που σουλατσάριζαν στην λιμενολεκάνη γ αυτό το σκοπό. Υπήρχαν κι άλλες (εκτός αυτού του πλάνου)  περιμετρικά του σημείου που πέφτει ο Σταυρός, οι οποίες παρεμβάλλονταν εμποδίζοντας την θέαση μεγάλου μέρους των θεατών, ιδίως όσων βρίσκονται στις απέναντι από τους επίσημους προβλήτες. Γι αυτό θα έπρεπε  να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους εκεί, για όσο κρατάει η εκδήλωση.  Μια λύση ίσως θα ήταν,  αντί η αστυνόμευση να γίνεται από το μεγάλο περιπολικό που είναι πλαγιοδετημένο έξω από την Μαρίνα  και το οποίο είναι μάλλον δύσχρηστο και χρονοβόρο για άμεση επέμβαση σε κάποια επείγουσα κατάσταση, αυτή να γίνεται από ένα μικρό (φουσκωτό) περιπολικό που θα είναι ενεργό στην είσοδο της λιμενολεκάνης, το οποίο αφενός δεν θα επιτρέπει την είσοδο και αφετέρου θα επεμβαίνει αστραπιαία όπου  προκύψει τέτοια ανάγκη…

Αυτά λέει η κοινή λογική αγαπητέ, αν και όπως συνήθως συμβαίνει,  δεν αισιοδοξώ πως θα επικρατήσει.  Οι κουμανταδόροι μας βλέπεις γνωρίζουν καλύτερα από μας, αλλά ακόμη κι αν δεν γνωρίζουν, έχουν αλλεργία να το ακούν (παρότι έτσι βελτιώνονται). Εσύ πάντως γράψε το…”, μου είπε κι έφυγε…

Πολύ φοβάμαι πως και σ΄ αυτό έχει δίκιο ο φίλος μου ο “ξερόλας”.  Αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις κι επειδή η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία, το γράφω, ακόμα κι εκπρόθεσμο…

Για την αντιγραφή

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *