Η Τ. Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ για την Γ. Συνέλευση του ΤΑΟΛ

Η Τ. Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ για την Γ. Συνέλευση του ΤΑΟΛ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΟΛ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 

 

Οι αγρότες της Λευκάδας γνωρίζουν ότι η διαχρονική εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, από όλες τις κυβερνήσεις, έφερε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της θέσης τους, χειρότερες συνθήκες εργασίας και ζωής.Η σχέση των αγροτών με το «ΤΑΟΛ» έχει γίνει καθαρά εμπορική, λειτουργώντας το «ΤΑΟΛ» ως μεσάζοντας. Ουσιαστικά είναι για τους αγρότες μια σχέση ατομικού παραγωγού – προμηθευτή, και για τους εργαζόμενους μια σχέση εργοδότη – εργαζομένων.

 

Τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το «ΤΑΟΛ» είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού και της λειτουργίας του με κίνητρο το κέρδος. Ο χαρακτήρας του και η ίδια η λειτουργία του ως επιχείρηση, που καμία σχέση δεν έχει με τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής, οδηγεί στην εκποίηση της περιουσίας των αγροτών, στο να χτυπηθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, στο να υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των παραγωγών. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για την υποτιθέμενη κάθε φορά εξυγίανση. Το «φάρμακο» που επιλέγεται κάθε φορά από την εκάστοτε διοίκηση, για την αντιμετώπιση των οικονομικών αδιεξόδων, ήταν και θα είναι«φαρμάκι» για τους αγρότες και τους εργαζόμενους. Είναι μεγάλες οι ευθύνες που βαραίνουν τις διοικήσεις τα τελευταία χρόνια, που έχουν υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική για τη μετατροπή και λειτουργία των συνεταιρισμών σε Α.Ε.

 

Σε αυτό το έδαφος, η σημερινή διοίκηση του συνεταιρισμού έχει προχωρήσει στην εκποίηση του παλιού οινοποιείου του ΤΑΟΛ. Ένα ακίνητο που συνδέεται με ευρύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα στην παραλία, στην περιοχή του Κάστρου, αλλά και σε όλο το λεγόμενο «βόρειο μέτωπο», σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη ανάπλαση από την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων. Ο λευκαδίτικος λαός με τις μεγάλες κινητοποιήσεις, με μπροστάρηδες λαϊκούς φορείς, τα εργατικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ, την ασφυκτική πίεση που άσκησε στη δημοτική αρχή κατάφερε να εμποδίσει την παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα το γειτονικό ακίνητο του παλιού Τουριστικού Περιπτέρου.

 

Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη του συνεταιρισμού, στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17 Δεκέμβρη να καταψηφίσουν τον οικονομικό απολογισμό της διοίκησης, για να μπει εμπόδιο στην ολοκλήρωση της εκποίησης του παλιού οινοποιείου. Επίσης, να καταψηφιστεί και η απαράδεκτη αξίωση να απαλλαγούν από τις όποιες ευθύνες τους τα μέλη της διοίκησης, για ενέργειες που πιθανόν θα θεωρηθεί ότι έβλαψαν το συνεταιρισμό.

 

Το ΚΚΕ δεν θεωρεί κανένα κομμάτι της περιουσίας του ΤΑΟΛ προς εκποίηση για εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις της τράπεζας, αλλά ως κομμάτια που χτίστηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα της αγροτιάς της Λευκάδας, και ως τέτοια πρέπει να αποδοθούν στο λαό. Σε αυτό τον αγώνα ο ίδιος ο λαός της Λευκάδας πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του.

 

Καλούμε όλους όσους εμπλέκονται στο ζήτημα, την κυβέρνηση, τους νεοεκλεγμένους σε περιφέρεια και δήμο να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο λευκαδίτικο λαό, ώστε να παραμείνει ολόκληρη η περιοχή ελεύθερη από επιχειρηματική εκμετάλλευση, και προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *