Το σχόλιο της ημέρας: Χρόνια πολλά!

Το σχόλιο της ημέρας: Χρόνια πολλά ΠΑΣΟΚ!

Έχει  σήμερα τα γενέθλιά του το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ,  που με την γέννησή του πριν από μισό αιώνα, (στις 3 του Σεπτέμβρη 1974),τάραξε το πολιτικό σκηνικό περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα της Πατρίδας  μας, τουλάχιστον από την Μεταπολίτευση και μετά!

Μεσήλικο  μεν πια το Κίνημα, αλλά ήταν και παραμένει ζητούμενο αν το πρόσημο της συνολικής διαδρομής του   είναι θετικό ή αρνητικό για τους ανθρώπους αυτής της χώρας.   Κι όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, οι μεν φίλοι του θεωρούν πως ήταν   ότι  καλύτερο έτυχε στον τόπο  και στο λαό του, οι  δε  αντίπαλοί του το χαρακτηρίζουν  σαν καταστροφή και πηγή όλων των δεινών που ζήσαμε  τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια κι όσων θα ζήσουμε τα επόμενα εκατόν πενήντα!

Αυτά όμως αφορούν το παρελθόν, οπότε είναι στην αρμοδιότητα του ιστορικού του μέλλοντος.

Εγώ, σαν πρακτικός άνθρωπος που πιστεύω πως είμαι,  προτιμώ να ασχολούμαι με  το παρόν και όσο μπορώ να ανιχνεύω  το μέλλον.  Γι αυτό λοιπόν και με την ευκαιρία των γενεθλίων του, μετά τις ευχές,  προτιμώ να επικεντρωθώ στο ποιος θα είναι  ο ρόλος του Κινήματος στο μέλλον και αν θα μπορούσαν οι πολίτες  να προσδοκούν κάτι θετικό απ΄ αυτό…

Αν πάντως κρίνουμε από τις πρόσφατες -και μάλιστα εντελώς αβίαστες-  προεκλογικές τοποθετήσεις κάποιων επώνυμων στελεχών του, μάλλον θα πρέπει να ανησυχούν παρά να εφησυχάζουν για τις  προοπτικές του πράσινου χώρου οι φίλοι του.  Και προσέξτε γιατί:

Αποχωρώντας άδοξα και πρόωρα η τέως επίδοξη υποψήφια για υποψήφια δήμαρχος κυρία, η οποία  σημειοτέον έχει υπάρξει κατά το παρελθόν και υποψήφια βουλευτής του Κινήματος, εμμέσως πλην σαφώς μας συνέστησε να ψηφίσουμε τον υποψήφιο της Ν. Δ., όπως τουλάχιστον τον εμφανίζουν κάποιοι τοπικοί κομματικοί!)…

Ακόμα πιο πρόσφατα, άλλο  “πρωτοκλασάτο” στέλεχος του Κινήματος με πολλά και βαριά ένσημα (σαν τέως)  σε καρέκλες εξουσίας, μας αποκάλυψε πως στην περιφέρεια ο ίδιος θα ψηφίσει τον “αντάρτη” της Ν. Δ. και εκ Κερκύρας ορμώμενο υποψήφιο περιφερειάρχη, τον οποίο μάλιστα εκθείασε με θέρμη!

Λεπτομέρεια: Το Κίνημα έχει δικούς του ανθρώπους, τόσο για τον Δήμο Λευκάδας όσο και για την Περιφέρεια Ι.Ν….

Αλλά άμα έχεις τέτοια στελέχη…

Και πάλι Χρόνια Πολλά…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *