Το σχόλιο της ημέρας: Ώ καιροί, ώ ήθη!

Το σχόλιο της ημέρας: Ώ καιροί, ώ ήθη!

Κυκλοφορεί ευρύτατα στην “πιάτσα” της Λευκάδας πως σε κάποιους γειτονικούς Δήμους της ευρύτερης περιοχής οι προεκλογικές χρηματικές συνδιαλλαγές  που φημολογούνταν τα τελευταία χρόνια, σε τούτες τις εκλογές έχουν εξελιχθεί σε καθεστώς πλέον, με σύστημα και με ταρίφες! Φέτος μάλιστα καθιερώθηκαν” και οι “εισαγωγές”  υποψηφίων έναντι αμοιβής: Από χίλια μέχρι και πέντε χιλιάρικα αφ΄ άπαξ  η μεταγραφή ετεροδημότη σε εκεί συνδυασμό (σαν υποψήφιος)  και ακόμα ένα χιλιάρικο μετά τις εκλογές σε όποιον ξεπεράσει τους 4ο σταυρούς!!

Ομολογώ πως εγώ  ένοιωθα υπερήφανος που αυτά τα φαινόμενα μέχρι τώρα αφορούσαν άλλους συνέλληνες κι όχι εμάς τους Λευκαδίτες. Γιατί παρά τα κουσούρια μας, τις συχνές συμμαχίες κάτω απ΄ το τραπέζι και ενίοτε τις απεχθείς συνομωσίες μας, είχαμε αποφύγει τέτοια ακραία φαινόμενα ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας.  Τώρα ομολογώ πως έχω αρχίσει να ανησυχώ, μετά από κάποιες μεταγραφές υποψηφίων που ενώ είχαν δηλωθεί και ανακοινωθεί στην παράταξη “Χ” ακούω πως τελευταία μετακόμισαν στην παράταξη “Ψ”!.

Όμως περισσότερα για την ενδεχόμενη ποδοσφαιροποίηση του εκλογικού σκηνικού  θα πούμε από μεθαύριο,  μετά την ανακοίνωση – δημοσιοποίηση των συνδυασμών, όταν θα δούμε τεκμηριωμένα πλέον, αν τελικά ζηλέψαμε τους γείτονες και αν βαλτήκαμε να τους ξεπεράσουμε στην ξεφτίλα ή όχι…

Εκείνο πάντως που από τώρα θα πω, είναι πως δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *