Το Σωματείο Οικοδόμων για την μήνυση κατά του προέδρου του Ε.Κ.

Το Σωματείο Οικοδόμων για την μήνυση κατά του προέδρου του Ε.Κ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@gmail.com                                                       6972206428

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λευκάδας – Βόνιτσας καταγγέλλει στο σύνολο των εργαζομένων στις κατασκευές τη στάση της «Μπακαλάρος Κατασκευαστική ΑΕ» και την μήνυση που κατέθεσε ενάντια στον Πρόεδρο του εργατικού κέντρου Λευκάδας Βόνιτσας και μέλους του Συνδικάτου μας.

Ενοχλήθηκε η εργοδοσία που συνάδελφοι από το Συνδικάτο βρέθηκαν και συνομίλησαν με εργάτες, σταματώντας να δουλεύουν, την μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας για την Πρωτομαγιά.

Ενοχλήθηκε η εργοδοσία που έγιναν αντικείμενο συζήτησης με το συνδικάτο οι απλήρωτες υπερωρίες, η δουλειά από νωρίς το πρωί μέχρι που να πέσει το σκοτάδι και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας για εργάτες και τους κατοίκους.

Το καθεστώς τρομοκρατίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, και ειδικά μέσα στα εργοτάξια δεν θα περάσει. Και ο κλάδος μας έχει αποδείξει ότι αυτό, μαζί με τους συναδέλφους, μπορεί να το κάνει πράξη.

Η εργοδοσία να γνωρίζει ότι δεν θα περάσει αναπάντητη η ενέργεια της επίθεσης ενάντια στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και μέλους του Συνδικάτου μας, αφού πρώτα είχε «βάλει μπροστά» παράνομα ερπυστριοφόρο μηχάνημα κινούμενος ενάντια στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.

 

Καλούμε τους εργάτες να έρθουν σε επαφή μαζικά με το σωματείο μας, να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα ενάντια στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν μέσα στα εργοτάξια, να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

 

Το ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *