Είναι γνωστό πως το καθιερωμένο παραδοσιακό φαγητό την ημέρα του Ευαγγελισμού είναι ο μπακαλιάρος τηγανητός με σορδαλιά.
Πιστός της παράδοσης λοιπόν κι ο γράφων, εμπιστεύτηκε κάποιες ένθερμες συστάσεις που είχε κι έτσι βρέθηκε στην ταβέρνα με τις ελληνικές σπιτικές σπεσιαλιτέ “ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ” στην παραλία του Νυδριού (ή μάλλον στην αρχή του Μ. Αυλακιού για να ακριβολογούμε…)
Εκεί που ο ιδιοκτήτης Σπύρος κατάφερε να συνθέσει αρμονικά στον ίδιο περιβάλλον την καλαισθησία της ζωγραφικής…
…μ΄ένα παραδοσιακό ξύλινο βαρέλι και μια ατόφια πήλινη καπάσα (Καρσάνικης ασφαλώς προέλευσης αμφότερα)…
…μ΄έναν γνήσιο αραμπά -εσωτερικού χώρου- με φορτωμένα τα ζύγια του και μια ακόμη πήλινη καπάσα πάνω του…
…κι έναν ακόμη αραμπά -εξωτερικού χώρου- αυτός, φορτωμένο με ξύλινο βαρέλι κι ένα χειροποίητο καλάθι από πάνω…
και λουλούδια της Άνοιξης που μοσχοβολούν, χωριάτικης προέλευσης…
…με παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία και περιποίηση…
…υπέροχη θέα προς τη θάλασσα, την Αγία Κυριακή και τη Μαδουρή…
…κι έναν ικανότατο παραδοσιακό σεφ, που παρασκεύαζε με αξεπέραστο τρόπο τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά της ημέρας…
…αφήνοντας κατευχαριστημένους πελάτες…
…και χαμογελαστό εισπράκτορα συγχαρητηρίων τον δημιουργό! Μπράβο του!!
Και ήταν φυσικό γιατί με απίστευτα τραγανό το φιλέτο του μπακαλιάρου κι ελαφρά αλλά πολύ γευστική τη σκορδαλιά, ελάχιστοι περιορίστηκαν σε μια μόνο μερίδα. Και παρότι το φοβηθήκαμε, όσο απίστευτο κι αν (μας) ακούγεται, δεν χρειάστηκαν ούτε σόδες, ούτε καν κόκα κόλες αργότερα…
Κι σύντροφος Γιάννης, σαν Γραμματέας που είναι, όλο και κάτι περισσότερο ξέρει (περί καλού φαγητού), αφού επέλεξε (με την παρέα του) το ίδιο μαγαζί και το ίδιο πιάτο!
Κι ύστερα λένε πως είχε άδικο ο Πάγκαλος…
Ο δήθεν “Γευσιγνώστης”