Σούπα ρύζι αυγολέμονο, ο εφιάλτης πολλών νοικοκυρών!

αρχική

Για πολλές συμπατριώτισσες νοικοκυρές, η σούπα ρύζι αυγολέμονο που συνηθίζεται κυρίως κατά την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, αποτελεί σκέτο εφιάλτη! Ο λόγος είναι πως συχνά δεν τα καταφέρνουν καλά στην τελική φάση του μαγειρέματος, που είναι το ρίξιμο του αυγολέμονου στην κατσαρόλα που βράζει, με αποτέλεσμα αυτό “να κόβει”!

Γνωστή σπεσιαλίστρια του είδους η κυρά Πανάγιω, αφού φτιάχνει με επιτυχία αυγολέμονο για περίπου …εβδομήντα χρόνια(!) προθυμοποιήθηκε να μας δείξει καρέ-καρέ πως ακριβώς το κάνει κι έχει πάντα μεγάλη επιτυχία. Παρακολουθείστε την στο φωτορομάντσο που ακολουθεί:

DSC_0062

Πρώτα χτυπάμε (και μάλιστα με δυο πηρούνια) σε βαθύ πιάτο το ασπράδι από δυο αυγά.

DSC_0065

Μετά ρίχνουμε και τους δυο κρόκους…

DSC_0069

Και τα χτυπάμε καλά μαζί…

DSC_0074

Μειώνουμε την ένταση του ματιού που βράζει η σούπα-ρύζι και φέρνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μια βόλτα με την κουτάλα…

DSC_0075

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού στο μίγμα, χτυπώντας το συνεχώς…

DSC_0076

…μέχρι να πέσει όλο το λεμόνι…

DSC_0077

Συμπληρώνουμε το μίγμα με ζουμί της σούπας, χτυπώντας το πάντα, μέχρι το πιάτο να γεμίσει και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας…

DSC_0078

Αδειάζουμε σιγά-σιγά το χτυπημένο αυγολέμονο στην κατσαρόλα με την σούπα, ενώ ταυτόχρονα με το άλλο χέρι ανακατεύουμε…

DSC_0080

Αδειάζοντας όλο το αυγολέμονο, ανακατεύουμε δυο -τρεις γύρες και κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ΄το μάτι της κουζίνας.

Καλή σας όρεξη!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *