Μια εναλλακτική αναπτυξιακή πρόταση: Αλυκές Βλυχού!

Μια εναλλακτική αναπτυξιακή πρόταση: Αλυκές Βλυχού!

Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον -και σεβασμό- τον επίπονο αγώνα του Βουλευτή Λευκάδας να δώσει σάρκα και οστά στο όραμά του για την δημιουργία της “Μαρίνας Βλυχού”. Εγώ όμως θα καταθέσω μια άλλη εναλλακτική αναπτυξιακή πρόταση, που χωρίς καμιά αμφιβολία είναι πολύ πιο κατάλληλη, γιατί εκτός των άλλων, είναι απόλυτα συμβατή με την βασική αρχή των επενδύσεων, που λέει ότι οφείλεις να εκμεταλλεύεται τα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής: Γιατί λοιπόν να επιμείνουμε στην δημιουργία της Μαρίνας, που αν και όποτε ξεκινήσει θα ξεκινήσει από το μηδέν (και θα χρειαστεί κι ένα κάρο λεφτά) και να μην δημιουργήσουμε τις “Αλυκές Βλυχού“, για τις οποίες στο κάτω-κάτω της γραφής οι βασικές υποδομές είναι έτοιμες όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, οπότε μπορούμε να ξεκινήσουμε κι από σήμερα?

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα αυτής της πρότασης, θα είναι η εύκολη και άμεση μεταφορά του παραγόμενου αλατιού τόσο δια ξηράς, αφού ο δρόμος είναι μέσα κι όχι απλά κοντά στην αλυκή, όσο και  δια θαλάσσης, αφού θα προσεγγίζουν σκάφη και φορτηγίδες ακριβώς δίπλα της!

Το μόνο που θα χρειαστεί να γίνει γι αυτή η νέα πρόταση, είναι να χτιστούν φραγές του νερού (με πορτάκια) προς την μεριά της θάλασσας, ώστε η θάλασσα να εγκλωβίζεται στα “τηγάνια” της παραλίας κάθε που θα αλλάξει ο καιρός σε Βοριά, οπότε και η πλημμυρίδα υποχωρεί. Και ένα τελευταίο, θα πρέπει να κοπούν και οι ευκάλυπτοι της παραλίας, ώστε να μην εμποδίζουν τον ήλιο να κάνει τη δουλειά του…

Για σκεφθείτε το συμπατριώτες!

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *