Υπερθέαμα η φετινή Festa del Canale που ετοιμάζεται

Η “festa del Canale” ή Γιορτή του Καναλιού επί το ελληνικότερο, μολονότι είναι μια σχετικά νεόκοπη εκδήλωση, έχει καταχωρηθεί στην συνείδηση των Λευκαδιτών σαν μια απ΄τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

Με βασικό διοργανωτή τον Ορφέα Λευκάδας και με κύριο εμπνευστή των δρώμενων τον χοροδιδάσκαλο του Ορφέα Σπύρο Παπουτσόπουλο, γίνεται μια διαρκής προσπάθεια κάθε χρόνο να γίνεται ακόμη καλύτερη η συγκεκριμένη εκδήλωση. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας λοιπόν, έγινε την Κυριακή το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο μια συνάντηση ανθρώπων του Ορφέα με εθελοντές του πολιτισμού που ενδιαφέρονται να μάθουν και προσφέρονται να βοηθήσουν, με σκοπό να ανακοινωθούν οι προθέσεις της κεντρικής ομάδας, για το τι θα περιλαμβάνει φέτος η εκδήλωση. Σκοπός επίσης της συγκεκριμένης μάζωξης ήταν να κατατεθούν παρατηρήσεις επί του αρχικού σχεδιασμού αλλά και ν΄ακουστούν νέες ιδέες σε περίπτωση που κάποιοι απ΄ τους συμμετέχοντες θα ήθελαν να εμπλουτίσουν το αρχικό σενάριο!

Ο Σπύρος Παπουτσόπουλος διαβεβαίωσε πως με την βοήθεια και του Δήμου φέτος θα είναι καλύτερος τόσο ο φωτισμός όσο κι ο ήχος. Ο φετινός προγραμματισμός προβλέπει διήμερες εκδηλώσεις στα πλαίσια της Γιορτής του Καναλιού. Για την ακρίβεια οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 22 Ιουλίου με παρέλαση και παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική αγορά και την Πλατεία, με σκοπό να στηριχθούν και τα καταστήματα της αγοράς. Την Κυριακή 23 Ιουλίου θα γίνει η κύρια Γιορτή του Καναλιού, με σκηνικά και φωτιστικά,  ακόμη και μέσα   στο νερό!

Τα είδη μουσικής που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα είναι αρχαία Ελληνική, παραδοσιακή Ελληνική, παραδοσιακή Κάτω Ιταλίας, παραδοσιακή Ιρλανδίας, παραδοσιακή Αργεντινής και ρεμπέτικο.

Τα είδη των χορών θα είναι αρχαίοι Ελληνικοί, σύγχρονοι Ελληνικοί, παραδοσιακοί Ελληνικοί, χοροί Κάτω Ιταλίας, Επτανησιακοί χοροί, Αργεντίνικο τάγκο και Ελληνικοί λαϊκοί..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *