Πέθανε ο συμπατριώτης μας πρώην υπουργός Απόστολος Λάζαρης

Πέθανε ο συμπατριώτης μας πρώην υπουργός Απόστολος Λάζαρης

Ο πρώην υπουργός Συντονισμού του ΠΑΣΟΚ απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών. Δημοσία δαπάνη η κηδεία του σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

 Ο Απόστολος Λάζαρης έχει διατελέσει καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και έχει σταδιοδρομήσει σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, στον οποίο υπήρξε διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Το 1973 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το αντιχουντικό ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1978 του ανέθεσε την προεδρία της «Επιτροπής Ανάλυσης και Προγραμματισμού» του Κινήματος.

Το 1981 ο κ. Λάζαρης εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και το 1985 βουλευτής Α΄ Αθηνών. Επιπλέον, από τον Οκτώβριο του 1981 έως και τον Ιούλιο του ’82 διετέλεσε υπουργούς Συντονισμού (πρώτος τη τάξει υπουργός).

Το 1984 επέστρεψε στην κυβέρνηση και ανέλαβε υπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως, μέχρι και τον Ιούλιο του ’85. Τρία χρόνια μετά, ήρθε σε σύγκρουση με τον Ανδρέα Παπανδρέου και παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα στην Α’ Αθηνών.

Το 1989 εκλέχθηκε ανεξάρτητος βουλευτής Λευκάδας, με την κοινή υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού.

Πηγή:CNN.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *